Razno

Muskliner: Za muskete iz meseca u mesec

Geranium je večni favorit u baštama i na balkonima. Zahvaljujući rasama vidimo sve više boja i sorti. Mnogi ljudi se smatraju letnjim postrojenjem, mada se jednostavno mogu podesiti. Mesečni saveti za negu mesa mesecima su učinili mojim omiljenim smrčavom godinama pravi vrt ili balkon.

Pelargonijum (Pelargonium) je deo porodice šorceva, u rasponu od 20 do 150 cm u zavisnosti od rase i uslova držanja. Živi u rodnoj Južnoj Africi kao polubrat, a bio je u Evropi u 18. veku.

Mjesečna nega za Muskrat
Januar: Ispitujte umorne rupe, uklonite oboljele, suhe delove. Samo ga potresite i ne isušite.

Februar: U drugoj polovini meseca možemo započeti buđenje, odnosno intrigu. Krojene pijesake se mogu uvući u vlažni pesak i može se očekivati da budu ukorenjeni na svetlosno mesto na 15 stepeni.

Mart: Povećajte količinu navodnjavanja i započnite dvonedeljni rastvor za hranjenje.

April: Mi možemo početi da dišemo u blažim danima. Biljke su više podložne proleću, tako da ne morate ostati van vode na 8 stepeni.

Maj: stabovi mossa mogu se posaditi na balkonima, posudama ili čak iu bašti. Bogato hranjivo, ali dobro vodopropusno tlo i pažljivo zalijevanje.

Jun: oslobađanje crvenog mahovina iz bačenih cvijeća u prvom talasu. Ukrcali smo engleske geranije i sjeckali kosare u treset, travnato, vlažno tlo za korenje.

Juli: Razbijamo cveće koje su otvorene da stimulišu biljku za još jedno cvetanje. Konkretno, biljka koja raste na dan bola često se zalijeva. Uvek dodajte vodu kada je gornja tla već suva. Nudimo i hranljive materije nedeljno.

Avgust: Idealno vreme za gajenje geranijuma u ​​vrtu. Isecite polu-drvene potare u vlažni pesak.

Septembar: Počnimo da se pripremamo za zimu, zaustavimo ishranu i smanjimo količinu vode.

Oktobar: Po potrebi iscurirajte, razbacajte bačene cvijeće i osušene delove. Zabavite se sa cvećem.

Novembar: Pre završetka mraza, počinjemo izvršenje. Temeljno čišćenje vithered lišće, cveće spala, smanjiti stabljike nazad do pola, svetao, cool (2-5 stepeni), drži mali navodnjavanje.

Decembar: Ispitajte obrađene stubove, uklonite oboljele, suve delove. Retko ga isperemo da bi se osušila.

Sretno!