Cvetni saveti

Tako će biti uspešno propagirati Leander od semena

Leander je najlakše propagirati po korenima. Sejanje iz semena može takođe biti efikasno, ali se preporučuje samo opsednutim, strpljivim i tajnim ljubavnicima.

Propagacijom semena iz leandera nužno nemamo istu boju kao i originalna biljka. To je ono što čini uzbudljivim za sejanje semena. Samo pucnjava će imati isti cvet, od semena bilo koje boje.

Od mrtvih cvijeća do jeseni, zeleni pasulj su evokativni, a seme padaju zimi. Od februara do marta, smeđe lončare mogu se uzimati od sadnica sjemena maslaca i zatim se odbacuju.

Seme treba odbaciti u slobodno zemljište i prekrivati bocom ili najlonskom vrećom u vlažnom, vlažnom okruženju, na laganom mjestu. Za izlučivanje semena, cca. 4 nedelje.

Sakupljati male sadnice uzgajane nekoliko centimetara jedan po jedan u malim loncima.

Ako ste već dostigli 10 centi borovnice, možete doći do veće sječe keramike. Kada dostignu 15 do 20 cm, vrijedi se oprobati sredinom da ih štipaju.

Zatim sve veće pločice i čekaju. U cjelini, cvijeće će se pojaviti samo u četvrtoj godini, u kojoj boju i obliku će biti iznenađenje, ovo je nagrada za naše strpljenje.

Sretno!