Razno

Baci tajne vrtlarstva u vrtu sanja!

Najviše od svega dopada blogovanje, što sam naučio mnogo izvanrednih ljudi. Možda je postalo očigledno da imam više bašti za čitanje, balkone i savjete na blogu, ne slučajno. Grupa Robbing Balkoni i Gardens ima bogato dokazane trikove i inspirativne priče i čitaoce svakog dana. Dobro je videti da se često pojavljuju u štampanim medijima i postanu popularniji u vrtlarstvu.

Divili smo vrt vrta Erike Erike u Budimpešti, a korisni saveti su imali dobre rezultate kako za početnike tako i za iskusne hobi strelce. Ove godine Erika seku seku u veliko drvo, a ove godine ove godine predstavlja nekoliko slatkih pasa pod nazivom “Zelena Pagonija”.

Prihvatite Eriku pozivnicu i lično otkrivajte vrt od četiri sezone!

“Vrtlarstvo nas čini srećnim, svaki sagovornik se slaže. Nakon stresnog dana, nema ništa lepše. kao ruže, levendulakat ili samo negujemo naše druge omiljene biljke, apolgatni, ne slučajno, još uvek fit i zdravi mi ostanemo sa njima puno kretanja i vremena provedenog na otvorenom.

Ako tražimo strastvenog hobista kako on zapravo razmatra svoju omiljenu zanimanje, onda bi mogli dobiti odgovor da je bio uzbudljiv i zanimljiv. Jer nema lepše nego kad kupimo (a? Samo) biljke i mogu se videti za nekoliko nedelja, nekoliko meseci ili nekoliko godina kasnije, odrasti, cveta, zri voće, …… onda elpihen i ponovo radujemo se od snega izađite, pokažite se: “Ja sam ovde, da li ste očekivali mene ?! “

Da, sve više se radujemo prolećnoj sezoni. Možda zato što nas je “prevario” toliko puta. Gde je pokazala svoje lepe zalaske zalaska sunca, i gde je pustila zimi, rekavši: “Još bih se malo odmorila.”
I mi, medeni meseci, počivamo. Ne možemo ništa drugo. Na tlo zamrznuto, blatnjav ili sneg pada ili kiše se sliva niz, termometar ne želi da izranjaju, nula …. šta se može učiniti? Planiramo … još uvek. Možda ćemo tražiti cvjećare, da li ćemo preduzeti akciju? Samo pazi!

oktobar

Za hobiste je veoma važno imati prekrasnu baštu, prelepe biljke, koje se mogu stvoriti samo lepim i zdravim biljkama. Prilikom kupnje biljaka, obraćamo pažnju na “pakovanje” biljaka, kvalitetu. Općenito, skuplja, dobro održavana i napumpana biljka je pouzdanija od diskontovanog. Već u prodavnici, izaberite primerke koje volimo. Da vidimo suvu na ovoj zemlji, da li je ovo previše mokro? Da li su vaši listovi zdravi, ili žućkasti, mekani? Ako nemate cvet birate, gde postoje mnogi (previše, ali to zaista može biti najbolji?!), Ali na kojoj je došlo do mnogo 2-3 cveća i pupoljaka i dalje vreba među stabljika, lišće.

Pažljivo podignite biljku iz posude, ako mnoge male bele korene raste na tlu, možemo vjerovati da će naša biljka koreniti dobro. Ako ne znate biljku, to je sigurno, obratite se distributeru, u najboljem slučaju, može da pomogne mala slova osloniti predviđanje naših, ili jednostavno ne skinuti da kaže. Nema ništa lošije nego kad uđemo u nepoznato. Nesvesno.

Ako imate informativni odbor onda smo u odličnoj poziciji. Vidimo koje su vaše potrebe trenutno. Zamislite to u našoj bašti, uklapajte se tamo, odgovarajte svojoj boji, obliku, stilu ?! Zato što čak i ne moram reći da svaka fabrika ima svoj stil! (nemojte biljiti ruže u modernoj bašti, au prirodnoj bašti to nije traženje forme).

Takođe možete videti šta su vaše potrebe: volite li sunce ili preferirate sjenku? Da li vam treba puno ili malo hranjivih materija? Koju zemlju volite, peskovita ili tvrda, plodna zemlja? Koji su uslovi u našoj bašti? Možemo li sve ovo?

Mi nismo u stanju da učinimo toliko čuda! Bolje se biljke osećaju, što će biti zdravije i biće lepše. Ako je biljka bolesna, to može takođe ukazati na to da nije na pravom mjestu, uslovi koje smo ponudili nisu idealni za njegov razvoj.
Dobar baštovan poznaje svaku pojedinu tačku u svojoj bašti, zna karakteristike i kupuje biljke u skladu s tim.

Ali šta ako cvijet u hortikulturi izgleda odlično kada ga odnesemo kući, ispostavlja se da to ne nadima nade za to?! Posle nekog vremena, uradimo to, ima puno iskustva, znanja, misli, da biramo biljke.
Ako pogledate moje strane skroz, ili ako imate vremena izaći u licu otvorenom danu i vi ćete ga videti svojim očima, imate lep vrt, prirodni baštenska ptica-prijateljski, rustični vrt, opuštanje vrt, … .. ali savršen vrt ne, Ne gledaj i mene.

Dođite i pogledajte: 21. aprila 2018, 12. maja, 22. septembra, 6. oktobra
Čekam te sa puno ljubavi, gdje možeš upoznati mnogo hobija! “