Razno

Fascinantni svet Mohaka na prekrasnim fotografijama

Mossovi su se vratili u našim životima na sve više mesta. izvan njihovih prirodnih staništa, Shadi, vlažna zemljišta pod drveća i žbunja može ispuniti sve više i više fino dekoracija, floverless biljke. Samo pomislite na kokedam, magični buket sova. Međutim, svojim izgledom u prirodi nema ništa da se takmiče.

Miši su širom sveta sa embrionalnim biljkama sa skoro 26.000 poznatih vrsta, od kojih 659 žive u Mađarskoj. Mala trava, lisnate i glomazne, ili posade, spore biljke nemaju korijena. Suva i mraz se dobro tolerišu. Bivša imena: ribari, mohos i latinski muskus. Reč moha verovatno je prevedeno sa južnoslovanskog na mađarski.

“Oni zaista ne trebaju zemlja, jer nisu ukorenjena u tlu, kao što su obično druge biljke. To su zasadene biljke, predkolonije (koje se “drže”) i razvijaju biljku. Zanimljiv svet je njihov!

“uključivanje mahovine različitih hranljivih sastojaka u viših zemaljskih biljaka u da zauzimaju materijale potrebne za završetak testfeluletukon eletmukodeseikhez kroz vodu sa mineralnim solima i ugljen dioksida. Tanji zidovi njihovih ćelija su lako propušteni za materijale. U nedostatku padavina, stoga se lako mogu osušiti i izgubiti veliki deo sadržaja vode svog tijela. U tom slučaju, njihov metabolizam usporava, ali ne i uništena, ali kada su ponovo dobiti vodu, brzo okrenuo zelena, eletmukodeseik ubrzan. Većina mahova tako dobro toleriše dehidraciju, i stoga se nazivaju varijabilnim vodenim biljkama. Obezbeđuje određenu zaštitu od dehidracije mahovskih grupa, koji žive u mahovinskim jastucima. U mahovnoj torti biljke međusobno podržavaju. “