Razno

Uradi to ponovo da cveti svoju lavandu

Zahvaljujući ranom ljetu, zahvaljujući nama, ne samo da naši plodovi dostižu uobičajeni nivo, žetva lavande je cca. dve nedelje ranije. Međutim, ne morate da se pozdravite sa ovogodišnjom mirisnom lepotom. Sa jednostavnim trikom, ponovo možemo cvetati.

Rođeni u jugoistočnoj Aziji, Evropi uvozi Rimljani svestranog začina i bilja u 2018. je izabran za Iear gioginovenieve. Pored Pannonhalma i Tihani poljima lavande u zemlji je sve više i više lokacija širom lavande, gde ste izabrali količinu kupljene tokom cele godine u okviru Dana. Na Pilisovom stopalu nalazimo i predivno polje lavande.

Zahvaljujući našim neverovatnim letovima, nije veliki izazov kod kuće za podizanje lavande. Osim gravitacije proleća i berbe, nema ništa sa tim. Ona voli suva, Sunni, kamenita mesta, dobro prilagođen za životnu sredinu, tako da se može uspešno gajiti u našoj zemlji.

Reparacija lavande
Elviragzo predivan pogled bush purple čuperak, ali mislim da vredi još više razloga da prekinu cveće. Cvijeće urezano u vremenu može se koristiti svestrano, a ovo je tajna drugog cveta.

Jednom kada je otvoreno cvijeće vrijedi odmah s dugim ručkom da ih iseče. Masni klanje dovodi do toga da biljka ponovo počne i da do kraja leta raste nova cvijeća. Druga cveta neće biti gotovo toliko bogata kao prva, ali cvijeće je isto tako lijepo i mirisno već krajem leta.

Takođe možemo pokušati propagirati uspjeh proizvodnjom preklopnih sečenja. Pucnjave se ne moraju prekinuti. Neka puste ostane u biljci ispod zemlje, stavljaju puno zemlje i stavljaju cigle ili neku težinu na njoj. U našoj jeseni imamo korensku biljku.

Korišćenje lavande
Dekorativna upotreba lavande je skoro beskonačna. Pripada malim cvjetovima koji ne moraju biti buketi i trebali bi ih osušiti naopako. Čak ga možete držati u praznoj vazi. Ubrzo se osuši, dok cvijeće zadržavaju svoj oblik i miris.

Za upotrebu kao biljni ili biljni lijek, možemo je koristiti sveže. Možete napraviti sirupe, belog sladoleda od lavande, sirene ili čak keksa. Odličan je i za začinjenje jela od mesa.

Za kasniju upotrebu, otvoreno cvijeće lavande treba odrezati sa stabljikom usred cvetenja. Stavite u male bukete, spojene zajedno sa gumenim lokama, naopako, senku na nepropusnom mestu.