Razno

Izgledalo je kao cvetni video…

Postoji još jedna lekcija jer čovek studira dugo vremena. Uznemiravajuće pismo dolazi od očajnog čitaoca. Od vas je zatraženo da mi pomognete da otkrijem svoje nedostajuće fotografije dok ste na mreži. Nije uradila ništa čudno. Samo je kliknula na sliku cvjetnog cvjetnog videa. Tada su sve vaše fotografije nestale sa vašeg računara …

Šta to može reći u ovo doba? Nisam mogao ništa da se setim u jednostavnoj, utešnoj frazi. Imao sam puno ideja da prođem kroz nevolje, ali na to nije došlo pravo rješenje. Kiša posle ogrtača …

Iako ne mogu pomoći čitaocu koji žudi za Eva, opisiću njegovu priču kao obrazovanje. Uveren sam da čitanje slučaja koji će se dogoditi će biti nekako više razmišljajuće razmišljanje i razmišljanje o tome šta da klikne u budućnosti.

Pre mnogo godina, buljila je u unuke sa misterioznim gadžetima. Imao je samo jedan “staromodni” namještaj, vitku varijantu. Ono što je morao učiniti je u potpunosti zadovoljno. Mogla je nazvati djecu, znala je da može u bilo koje vrijeme, a čak i snimiti srećne trenutke dodirom dugmeta.

Tada se osećao sve više i više da ovo ne može ići dalje. Unuci nisu voleli da provode mnogo vremena s njim, Internet je nestao.

Od starih, ali još uvek dostupnih beležnica od dece, mogli su da igraju dosadne igre u odsustvu svetske mreže.

Komšinica Marika oduvek je upoznata sa korisnim savjetima koje je pročitala o tome kako su prekrasne fotografije vidjele na vebu. Našao je božanstveni novi recept za kolače i čekao je decu ovog vikenda.

Srećom, u kući u zajednici je započeo onlajn kurs za početnike. Nije bilo nikakvog pitanja da je, uprkos svim njegovim tugovima, otišao i poznavao je ovu mumiju.

Uskoro je uhvatio ukus interneta. Uživao je da bude sve otvoreniji za svijet.

Takođe je platio za Internet i od tada redovno surfuje. Na najvećoj veb lokaciji za društvene mreže, pronašla je mnogo nenajavljenih prijatelja i registrovala tematske grupe za mnoge nove prijatelje. Od tada, nekako unuče dolaze i idu dugo sa babom.

Ali život ponekad ima iznenađenja. Udar groma dolazi od trepereće svetlosti sa neba.

Čovek teži da zaboravi na opasnosti u velikom kanonu. Drago mi je da budem dobar, lep, lako doći. Čak ni ne sećam da je u ovom roze (plavo) su slikane u čistom svetu, zlikovac zloupotrebljavaju dobru volju drugih i lakovijernosti ljudi. A sada, ako su svi onlajn, onda ne mogu ostati.

U online kursu, bili su upozoreni da ne daju informacije strancima. Da li ste znali da dolazite putem pisma proveri podataka banke, to je prevara i da ne ulaze u brojeve i PIN kodova ili račun u banci i kreditnu karticu.

On nije niko reći Eve da ako komšija Džil put video (ili barem izgleda da je on izmislio!) I čak su ga nominovan u videu, ona može biti prevara.

Naravno, zašto ne bi trebalo da krivica Marica, ovo je zlonamerni haker (kompjuterski stručnjak i jedan pirat koji može da provali u vašoj mreži, računar ili drugi) “lukav”. Dovoljno je kliknuti na takav lažni link za lažiranje i čak možete ukrasti naše podatke ili dobiti virus.

Godina nije bila srećna.

Umesto jednog klika sajber napada (zločin korišćenje računara i računarskih sistema) da je bio žrtva Jill lepota vrtu od oduševljenja želeo.

Sa fatalnim potezom, instalirali ste virus na računar koji se aktivirao i “srušio” slike sačuvane na vašem računaru.

Lepa linija.

Jedan po jedan.

Slike prošlogodišnjeg praznika su nestale, fotografije unuka i fotografije cvijeća iz vrta također su se trebale pozdraviti …

Nažalost, nema hepienda. 🙁

Priča je objavljena uz saglasnost Eve. Ni uopšte sa namerom da se neko pusti van interneta. Zaista! Internet je važan deo našeg svakodnevnog života, sa puno prednosti i povremeno nekim negativnim.

Mora da je Internet!

Samo treba pažljivo razmisliti kada kliknemo.

Vredi biti oprezan i predvidjeti.

Prevencija je daleko nagrađivnija od posthumnih molitvih.