Razno

Boja i mirisni oblak u Vrtu drevnih ruža

Rose je jedna od naših najstarijih i najpopularnijih ukrasnih biljaka. Njegovo poštovanje i prefinjenost je tradicija hiljadama godina, koja je i danas neprekidana. U 19. veku, u vrtu Antika Rozsaka, vek ili pre nego što je napravljen iz raznovrsne kolekcije sorti. Dozvolite da budete očarani pogledom od gotovo 5.000 ruža!

Zamak Lubi je sagradio pokojni Geza Lubi, član parlamenta 1878-79, u kasnijem klasicističkom stilu. On je ovde rođen i sahranjen u blizini porodične Margit Lubi učitelj, poznati etnograf Satu Mare. Zgrada je bila okružena velikim parkom i mirisnim ružjem.

Razoren i potpuno opljačkan zamak je obnovljen između 2010 i 2013. Pored hotela dvorca, izgrađen je Muzej zamki Lubi Interactive, a bivši ruža vrt je obnovljen. Možemo se diviti oko 5.000 retkih ruža u Garden of Antikue Roses.

Vrt je osmišljen samo od povrća različitih ruža i registrovanih u 19. veku ili ranije. The Rose Garden usred kružnog fontane je szobros-Csobogos, i sve to divno rozsalugasok, pergole, okružena žive ograde.

Postoji samo jedna vrsta ruže koja je postojala kada je zamak izgrađen. tačan opis ruža je nemoguće, pa sam ih grupišu prema upotrebi i ukrasnih vrednosti divljih vrsta, srednjovekovnih ruže, vrt ruže (Noble Roses), uključujući – teahibridek, poliantha i polianthahibrid ruža, floribunda ruža, minijaturne ruže, kuszorozsak, Ground Cover ruže, hedž ruže.

Prekrasan dvorac i vrt je omiljeno mesto za venčanje. Letnja venčanja sezona se preporučuje da se raspita o radnog vremena telefonom pred vikend posete, oni mogu da nam do neprijatnih iznenađenja.