Razno

Dakle, iskoristi maksimum sa malog balkona

Velika blagodet za gradskog stanovništva je mali balkon gde možete da sedite u ujutru uz kafu ili limunada uveče uz čašu dobrog vina sorti. Instalacija ograničenog prostora uzrokuje mnoštvo zagonetki. Što više funkcija želimo da pružimo naš mali balkon, to će biti inventivniji. Srećom, danas postoji bezbroj praktičnih rješenja za kućne namirnice. Samo u našoj mašti da svi namještaj i dekoracije treba adekvatno da obezbede naš komfor.

Preopterećen balkon nije ni estetski ni praktičan. Bez biljaka, imali smo samo napušteno mesto gde se stvarno nećemo osećati dobro. Za kuću vlasnika, nameštaja, biljki, boja i tekstila su takođe potrebni.

Višenamjenski nameštaj
Odaberite preklopni i multifunkcionalni nameštaj. Mali prostorski, praktičan nameštaj se može koristiti kao cvetni štand ili kao stol. Postoje tend-back ​​stolice, koje su ne samo udoban sedišta za večeru, ali takođe može biti pretvoren u sunce krevet. Možemo ih srušiti bez upotrebe, a mi smo već stekli zemlju. Praktični su i stavke za skladištenje koje se mogu koristiti kao stol ili klupa. Mi možemo sakriti alate, prazne posude ili, ako je potrebno, skloništa i pločice. Na preklopnom stolu možete sedeti na malom pikniku. U isto vreme, možemo se oklevati ako, na primer, plantažna biljka zahtijeva više prostora.

To vredi kupiti nameštaj, koji su napravljeni da izdrže vremenske uslove tokom cele godine, tako na primer, može da sedi umotana u toploj ćebe na vrućeg čaja ili kuvano vino je blaže zimske dane.


biljke
Ne razmišljaj samo na naše horizonte. Na malim balkonima, širenje prema gore je jedno od najefikasnijih rešenja. Možemo da koristimo merdevine, pergole ili čak poseban zeleni zid za smeštaj biljaka. Takođe možemo bušiti rupe za ćilibare na plafonu. Suspendovanjem cvijeća na različitim visinama možemo napraviti uzbudljiv prostor. Osim toga, možemo ga zaštititi i rastućim postrojenjima. Top-dol biljke su veoma spektakularne.

Nepotrebno je do malog Herb Garden stvaranjem korak ako želite da ukrasite i ukus sladoleda ili osvežavajuće limonadenkat naših svežih listova nane. Nije važno ako želimo slatki paradajz ili možda imamo ukusnu jagode.

boje
Boje igraju važnu ulogu u osećanju domaćina. Prekomeran, čvrst, glasan namještaj nije pozitivni ili preovlađujući. Intenzivne boje mogu potisnuti cveće, upropastiti njihovu dekorativnu vrednost. Poželjno je koristiti manje i više zatvorene uređaje i cvetne posude. Na raspoloženje može uticati šarene jastuke, ćebad i tekstil koji pružaju udobnost. Bela boja proširuje prostor, prenosi crno-belo eleganciju, plavo i zeleno.

svetla
Hajde da iskoristimo hladne ljetne noći koje možete hladiti na balkonu. Osvetljenje raspoloženja može biti opremljeno solarnim lampama, tepihima i svečama. Postoji širok asortiman sijalica, sijalica i ružičaste oluje. Moderni ljubitelji takođe mogu ukrasiti svoj balkon sa LED lampama. Korisno je imati vanjski utikač koji se može uključiti u grill pored sijalice.

Savet: Krajem leta prodavnice kućnih dekora nude popuste za baštu i dodatnu opremu. Vredno je investirati i možemo uživati u našoj maloj oazi u ljetima starih žena.