Razno

Čudo je tajna tri lepe hidrangea

Romantične bašte ne propustite bogato mirisne hortenzija od sredine juna do kraja septembra. Zbog svojih izvrsnih boja, to je vrlo dobro za sebe ili za otoke. Reći ću vam tri glavne tajne brige o zaštiti vaših hortenzija.

Tlo
Hortenzije rastu najbolje u humusa, hranljivih materija bogata, dobra drenaža, kisela zemljišta. Izaberite svoju lokaciju tako da nije sunčano tokom dana. Područje polu-senci je najidealnije, posebno važno je da zemlja arniakban da ne može da se osuši brzo. Takođe možemo koristiti kafu ili sirće za acidifikaciju tla.

Cvijeće se mogu razlikovati u boji: crvena, roza, plava, bijela, crvena. Potrebno oblik polulopte lopte ili cvasti diska oblika postoje, koji može da dostigne do 20 cm u prečniku.

Boja glava cveća odnosi se na začinski efekat mešavine zemljišta. U vrlo kiselom medijumu, plavom, sa manje kiselosti, možemo biti srećni roze cvetovima. Ako se biljka navodnjava aluminijumskim sulfatom, cvjetovi se mijenjaju u azur.

Ako stavimo timbone rastvor u vodu za navodnjavanje, otvoriće se naše svetlo plavo cvijeće. Oba dodatka su dostupna na domaćinstvima. Plava je takođe podržana od niskih fosfora i visokih kalijumskih đubriva.


navodnjavanje
Hortenzije je veoma intenzivno vodom. Narocito, isplacujemo nekoliko puta dnevno, ako je dan. Cvijeće i lišće se prolaze na biljke čak i kada su veoma žedne. Ne mora se uplašiti, voda se uskoro regeneriše.
Za navodnjavanje, mekana voda, kao što je kišnica, idealna je. Nikad ne stojite pod vodom jer vam se to ne dopada. Rukovamo je svake 2 nedelje hidrokortizonom ili rododendronom. Žućkasto lišće može ukazivati na nedostatak gvožđa.

odeljak
Prekidanjem cvijeća možemo podstaknuti još jedno cvetanje. Koren biljke treba pokriti zimi, ali ne bi trebalo da se smanjuje na jesen. Budimo strpljivi u proleće, relativno je kasno. Sačekajte dok se ne pojave zeleni štapi, a zatim isečite zamrznute grane.