Razno

Raj na svakom balkonu!

Arome sveže odrasle suncane paradajze mogu probati oni koji nemaju baštu sa jednodnevnim balkonom. Paradižnik je jedno od najlakših povrća za uzgoj, dobra je ideja da kupite par smrča na balkonu, tako da možete celu leto žetati crvene gljive.

Ove godine više nije vredno uzimati seme jer je to krajem februara početkom marta. U svakom slučaju, bolje nam je ako u makeriranoj sobi kupujemo gotovu sadnicu umesto da ih podižemo. Sadnice su dostupne po niskim cijenama na tržištima. Možemo smelicno da izaberemo odraslo veliko drvo, čak i sa cvećem i češarima, jer raj vrlo dobro snosi transplantacija.

Za sadnju, najvažnije pravilo je unošenje velikih lonaca i pitke zemlje. Veliki rastovi zahtevaju najmanje 10-12 litara lonaca. Rak koktela može takođe biti na balkonu, ali ostaviti 30 do 35 centimetara između dva biljka kako bi ih istakli. Opšta flora je prikladna, ali u svakom slučaju ulazi u hrasta ili kompost.

Sočne bobice treba puno sunca, sunčano, toplo, ali zaštićeno mesto je idealno. Sastojci visokog rasta trebaju vremenski vremenski da se zaustave i usevaju useve.

Potrebno je redovno navodnjavanje sa nedeljnim hranljivim rastvorom. Tlo pločice se brzo osuši u palačinima, pa je vredno zalijevati ujutru i uveče. Ako jedno navodnjavanje propadne, postaje krava, ali se brzo regeneriše nakon temeljnog zračenja.

Redovno uklonite osušene listove. U orahovim paradajzama preporučljivo je da se pucaju puževi iz pazuha lišća i nakon što se pojavi peti list ili usev, okačiti vrh glavne bušilice kako ne bi napajali naprijed.

Možemo računati na mlečne proizvode od jula. Raj je biljka posle biljke (takođe je crvenkast u zelenoj boji), ali je najlepši kada sazrije na stabljiku. U jesen je pokupio ne rafiniran zeleni raj, a na toplom mestu uskoro dolazi do ploda.

Kvasacke hlebove su bile dobre za mene, i svaki put kada su ih koristili, paradajzu je dobila novu snagu.

Savet: Među brojnim sortama paradajza, vredi odabrati grmlje, koktel ili balkanski raj koji je lakši za uzgoj i uspešniji na balkonu.