Razno

Goatfish i koze penju se na drveće

Oni mogu imati posebno vizuelno iskustvo za posetioce jugozapadno od Maroka. Koze penjanje u šumu su prava turistička atrakcija. Ali kako koza odlaze na drvo? A zašto samo ovde obožavaju posebnu fizičku aktivnost?

Objašnjenje je prilično jednostavno. Ovde je argansko drvo rođeno, čiji je plod obožaval koza. Veče za do 10 metara visoki za delicije. Međutim, Argana ne samo da vole koze, mnogo ljudi da zarade za život, ne slučajno da je ulje od nje se naziva tečno zlato iz Maroka.

Argania spinosa je drvena biljna vrsta iz porodice Sapotaceae. javlja prirodno samo u severozapadnoj Africi, posebno u Maroku, Alžir je samo mali deo proteže. Mjesto arboregulacije je proglašeno za rezervat biosfere UNESCO-a.

Arganfak rastu do visine od 8-10 metara, širenje lombkoronajuk obim do 70 metara, grane krivina na zemlju. Drveće koje vredi 200 godina u aprilu donese svoje zelenkasto-žuto maleno cvijeće.

Njegova plodovi su duga 2-4 centimetra i široka 1,5 do 3 centimetra. Jedno ili tri semena nalaze se u gruboj kostnoj ceni. Seme su veoma bogata sadržajem ulja od njih mogu se dobiti od Argan ulje, koje se koristi za kulinarske i kozmetičke svrhe. Koze vole da berbe meso, tako da je csemegeert penju na drveće do 10 metara visoke i. U konvencionalnim postupcima jezgra je dobijena od kostiju odatle rov koji je prošla kroz koze tapcsatornajan.

Plodovi sazrevaju se održati više od godinu dana je potrebno betakaritasukra obično u junu i julu ove godine posle cvetanja. Ulje ekstrahuje iz semena najvažniji izvor sredstava za život i najskupljim nafte u svetu koji žive ovde Berber pleme.

Koze jedu voće, ali oni ne mogu da svare seme, ili napustiti ga ili kasnije izbaci tokom rumination. Pastirski kozovi okupljaju seme, a zatim žene ručno pritežu ulje. Za ovaj proces se ne koriste hemijski aditivi, koristi se samo mehanička kompresija.

Pritisni miš ako želite čitati slične postove. Podelite je ako je korisno za druge!