Razno

Moderni i dekorativni cvetni ležaji u Lenti

Parkovi su pluća gradova. Sa svojim zasenjenim drvećem i njihovom svežom vegetacijom, oni pružaju neku vrstu bjekstva za stanare u toplim ljetnim danima. Igrališta su takođe veliki blagoslov za sjenu drveta. Kreiranje šarenih cvetnih kreveta od godišnjih biljaka je ograničeno samo fantazijom. U Lenti nije bilo ideja, parkovi su postali privlačni životinjskim figurama i popularnim simbolima.

U Lenti, omiljenom termalnom kupalištu, “zelenilo” javnih površina ne samo da poboljšava dobrobit lokalnih stanovnika, ne samo da smanjuje zagađenje, već i koristi turizmu. Sredstva koja se troše na zelenilo će se nadoknaditi dugoročno. Ljudi se osećaju ugodno u prijatnom okruženju, ne žele nikuda provesti, potrošiti više i stimulisati privredu.

Iako postoje ohrabrujući znaci, nažalost, doživljavamo i najnovije događaje u Budimpešti, zelenilo nije jedan od najvažnijih razvojnih ciljeva u gradu. Nismo uspeli da prekinemo praksu “završimo sve”.

Dobro je videti osvežavajuće izlaze u kojima su ekološki prihvatljivi i humani, ekološki ispravni radni prostori ispunjeni idejama, igrom i veseljem.