Razno

Jesensku negu travnjaka je smaragdna zelena trava sledeće godine

Imam loše vesti. Misterija bezbrižne, uvek zelene i svilene trava još nije otkrivena. Međutim, postoje dobre vesti. Evo i sad ću vam reći šta da radim sledeće jeseni da uživate u predivnom travnjaku sledeće godine.

Zavidljive oči vaših suseda se mogu zaraditi samo uz pažljivu negu trave tokom cele godine. Ne možete se vratiti u jesen, postoje vrlo važni zadaci za vas da postavite temelje zelene za narednu godinu. Ali ne gubite dragoceno vreme, Eva Gabor Molnar Horticulturist, koristeći travu ona može pogledati na najvažnijem listi četiri zima-do!

provetravanje bez zaglavljivanja
Trava počiva zimi, spava u zimi, ali nije važno kako. Baš kao što ne mogu dobro spavati na pun stomak, trava područje ostalo bi bila potpuna ako masti, bedusulva, ugušila eksplozije na hladne sezone.

Za mirni san, morate biti oslobođeni svega što ste “pokupili” tokom leta. Trava u podnožju istovar delova biljaka su sastavljeni filcszeru sloj da spreči protok vazduha, hranljive materije iz ulaska na korišćenje zemljišta i navodnjavanje vode za navodnjavanje.

Ovaj proces se može sprečiti samo pranjem, čišćenjem gornjeg sloja tla. To uzbuđuje i oživljava travu. Mrtvi slojevi se mogu ukloniti specijalnim mašinama za ventilaciju sa rakeom ili strojima koji se mogu iznajmiti. U proleće i jesen, hajde da uzmemo malo vremena da se potrudimo na travnjaku.

Nemojte se osloboditi količine sjebane trave. Tokom ventilacije travnjaka, sječili smo korene trave, što uzrokuje biljku da razvija nove korene. Dve nedelje kasnije, u toj oblasti će se pojaviti ružičasta zelena zelena trava.

Nakon ventilacije travnjaka, travnjak se zamenjuje dve nedelje dnevno ujutru i snažno se oplovi sa zemljištem i organskim hranjivim materijama.

Pružanje ishrane
Redovito i redovno sečemo travu, narušavamo prirodnu cirkulaciju hranljivih materija. Kao rezultat toga, trava je oslabljena, zemljište postaje osiromašeno, a pogledi i mahovi prolaze kroz polje. Jedino rešenje je snabdevanje hranom.

Naročito posle azerbejdžerke travnjaka, kalijum je prekomerna težina (prehrambeni dodatci). Kalijum povećava otpornost (bolest, suvo, hladno), jača strukturu bilja, pomaže metabolizam i stvara zimske rezerve. Takođe igra ulogu u podeli tkiva: trava ne raste snažno.

Nitrogen pomaže gladak rast i pruža regenerativnu snagu. Fosfat je prvenstveno ukorenjen u korenu, omogućavajući korenu da dostigne niže slojeve čak iu suvom periodu života. Magnezijum i elementi u tragovima proizvode zdrave, lepe zelene listove i stabljike u biljci.

Važno je ravnomerno primenjivati hranjivo, što nije jednostavan zadatak. U hranljivom sastavu može lako biti prozirno ili bez mrlja, a time i trava. Koncentrisana količina prostora može lako zapaliti travnjak.

deratizacija
Ne možemo zaboraviti i na moljce u jesen, jer je to malo uštede uštede, ali ne spavaju ni u zimu. Potresite područja horto biosom.

Za žute mrlje u travi, pored nedostatka vode u tlu, odgovorni su i travnati tragovi i grebeni u dnu. Protiv najboljeg rešenja je redovna, mikrobiološka odbrana. Početkom jeseni – kada je zemlja još topao, najefikasniji odbrane, jer onda lako pinch štetnih agenasa giepgiokeret na vrat bend.

Jesen najbolje da brani Artis, širokog spektra menadžera zemljišta, što je ujedno i najjednostavnija izdavati prskanjem baštu.

Glavni neprijatelj pčelinjeg voska je Nemastar, biološki insekticid koji sadrži Steinernema carpocapsae nematode. Ove posebne nematode za insekte aktivno traže i inficiraju larve i lutke u tlo bube. Na drugi do treći dan nakon infekcije, buba će umreti. To ne utiče na druge žive organizme, tako da to ne šteti našim biljkama.

Bora je “čuvar” tla protiv osvajača, naravno kočenje širenja i oštećenja lutaka. Ona vraća biološku ravnotežu zemljišta, omogućava zamenu ili dopunu upotrebe hemijskih supstanci.

drenaža zemljišta
U novim travnjacima, osim ako je bašta izgrađena na tresetima, neophodno je koristiti sredstva za poboljšanje zemljišta prilikom primene hranljivih materija. U tlu su različiti mikroorganizmi odgovorni za formiranje krugova između biljaka i hranljivih materija. To jest, ako je tlo smanjeno ili izumrlo, onda biljke polako postaju suviše tanke. Uzalud, dobijaju đubrivo i vodu ako ne mogu aktivno da ga pokupe.

Kroz rad “dobrih mikroorganizama”, hranjivači se transformišu u oblik koji se može transplantirati kroz korijene biljaka.

 

Oni pomažu u stvaranju humane, vodene i vazdušne propustljivosti, tj. Na primer, mogu ih blokirati mnogi faktori. biljnih patogenih mikroba (gljive) multiplication ili degradacija life zemljišta usled hemijske uticaje (suzbijanje korova, stalna upotreba đubriva).

Nedostatak mikroorganizama rezultat je spora, spora procesa i stoga nije odmah primetno. Tek tada imamo ideju o problemu ako utvrdimo da je navodnjavanje, đubrenje, travnjak sve više i više. Osetljiva biološka ravnoteža životnog tijela može se zadržati samo uvođenjem živih materijala. Obnova neproduktivnog tla je težak i dugotrajan zadatak, pa predlažem da se prevaziđe problem. Upotreba modernih sredstava za poboljšanje zemljišta je jednostavna i praktična, au kombinaciji sa organskim đubrivom, imaju dvostruki efekat: hranu i zarastanje.

Antagon je organsko đubrivo u kojem u stanju mirovanja sadrži 7 gljivičnih vrsta koje stvaraju delikatnu zaštitu oko korena. Ovo štiti biljku od štetnih pečuraka. Ova biološka koverta je takođe savršeno pogodna za zaustavljanje žutih tačaka na travnjaku ako je uzrok gljivična infekcija.

Drugi važan “prebiotik” je Vivisol, koji je takođe organsko đubrivo sa specijalnim mikroorganizmima. Ovi “dobri bacili” pretvaraju vezane minerale u tlu u organski oblik koji biljke mogu pokupiti. Ovo optimizuje životni vek biljke i podstiče obogaćivanje korena. Veći koreni mogu apsorbovati više hranjivih materija i vode, tako da postaju zdraviji i brži i jednako guste.

Predlažem da koristite Antagon i Vivisol zajedno, jer vam daje mnogo jaču zaštitu od štetnih efekata tla.

Za novo zasadene trava, zdravlje funkcionisanja tla može se osigurati uvođenjem mikorizama. Mikorizne turf zemljište preuzeo borbu protiv patogenih gljiva (Phitophthora spp., Phitium spp., Verticillium spp., Phirochaeta spp.), Zapleten koreni biljke ne dozvoljava stanište vrsta koje uzrokuju bolesti.

Ako propustimo jesenjot tretman, moramo živjeti zajedno s pogledom na ružnu baštu tokom zime. I na proleće, možemo popraviti vrt samo sa velikim radom i troškovima.

Zbog toga bi trebalo da izaberete redovno vrtlarstvo i uvek budite baštovan koliko god vam treba, u zamenu za oko godinu dana, privlačna bašta.