Razno

Zato organizujte zimsku zaštitu biljaka osetljivih na mraz

Predstojeći zima škrgut zube, tako da se više ne može odložiti zaštiti mraza osetljive biljke. Bemenekiteni vreme favoriti sa zimskoj bašti i brinu o drugim mraza oblasti ili baštu zaštite od mraza, inače neprijatna iznenađenja mogu da nas kontaktiraju u proleće.

Postrojenja za sunčanje i lončane biljke su najfiniji stakleni kreveti u konzervatorijumu. Međutim, ovo se daje vrlo malo ljudi, tako da podrum, garaža, stepenište ili hodnik uglavnom ostaju u kontroli.

Nema potrebe pomeriti balkone na pristaniste. Mediteranska biljka može biti minus 2-3 stepena spolja, naročito na zaštićenim balkonima gde je uvek toplija, a tla od mraza ne ugrožavaju naše kućne ljubimce. Preuranjeno izvršenje je više šteta nego dobra. Što duže biljke ostaju na otvorenom, to će biti otpornije i više će preplaviti. U hladnom vremenu, u blage mraze, biljke se ne pogoršavaju, ali štetočine umiru. Leander, fuksija, muskat, begonija i klivija su još uvek živi. Ovo takođe mora imati hladan efekat koji će prolećati u proleće i cvet.

Srećom, danas imamo puno mogućnosti da pravilno održimo zaštitu biljaka na otvorenom. Osim konvencionalnog zaštitnog lista, slame i sl., Mogu se koristiti različite zaštitne folije kako bi se osiguralo da hladnoća ne štete biljkama.

Na početku noći možemo koristiti drvo beze koja se može ukloniti ujutru. Kako je zima očvršćena, potrebna je veća zaštita. Koreni trulog jarka su najugroženiji zbog male količine zemljišta. Poželjno je postaviti hungarocell ili debeli kokosov disk ispod pločice i pokriti ga kokosom.

Međutim, važno je istaći da se ove metode ne ispunjavaju limunom, leanderom, tartom od duda. Ako nemamo slobodan prostor za teletracking, dobra je ideja da koristite telemetrijske usluge za hortikulturne prodavnice.

Zimi zimzeleno drveće i grmlje mogu postati razbarvane. Ovo je uzrokovano opekotinama od sunca, koje mogu biti zaštićene od ćebeta.

Odgovarajuća zaštitna folija:

ne inhibira ventilaciju biljke,
lako se instalira,
već dugi niz godina,
svetle boje, ne značajno smanjuje snagu Sunca,
štiti biljku od vjetra, mraza i jake sunčeve svjetlosti.