Razno

Odlučite: Da li želite snovmen ili lepe travnjak?

Čak i preko 50, postoje stalna iznenađenja. Ne bih pomislio da vlasnici vrta ne mogu uživati u zadovoljstvu zime u svojoj bašti bez kazne. Da li ste mislili da izgradnja snežaka, snežne kašike i nevine snježnjake mogu dovesti do trajnog oštećenja vrta?

Na opasnost od zajedničke baštenske zabave, Eva Gabor Molnar privukao je moju pažnju i rekao vam šta da radim kada se već desilo problem. Prihvatite svoj savet sa ljubavlju!

“Sada, zima se pokazala tebi. Zato što je početkom januara sunčeva svetlost i temperature iznad 10 oC skoro zaboravile kalendarsku godinu sa nama. Ali juče je zimska guza iz opekotina probudila zimski zečnik i dobro je stajala tu i tamo, a mnogi su bili oduševljeni što su snijeg pali u velikim pahuljicama.

Ponekad, međutim, zadovoljstvo je zabavljati kada se sneg topi u bašti i ostavlja žute zakrpe na prelepoj zelenoj traci ispred snežnog pokrivača.

Šta može da izazove ovo žuto bojenje?

Većina vrtlaraca čak ni ne počinju da shvataju da je izgradnja velike snežne kosti ili snežaka budala u tome. Nažalost, u većini slučajeva, mi smo oni koji zaražuju samozaboravljena snežna zgrada. Nije mali izazov da napravite velike količine snega od male količine snežnih pahuljica, s obzirom da u bašti svakako ima dosta područja, zaokružujući tri snežne kuglice.

Detaljni rad je praćen temeljnim vrtlarstvom i postoji problem.

Jesen travnate površine su još uvek novorođene u prvoj zimi. Zbog toga je njihovo zemljište veoma podložno, njihova jaka zemljišna staništa nisu razvijena. Nema proliferacije korisnih dobrih gljiva i bakterija tokom područja travnjaka.

Ali ova činjenica može biti istinita za starije pašnjake ako se uvek tretiraju sa đubrivom i hranljivom travo. Zbog toga, u “ne-normalnom” stanju (u slučaju), pečurke koje ispunjavaju ove uslove (efekat iglu – zadržavaju vlažnu toplotu) i uzrokuju bolest na vrh tla.

U zavisnosti od vremenskih uslova, opterećenja će se održavati duži vremenski period, uzrokujući sporo topljenje u ovim oblastima:

Zato vam savetujem da koristite novu travu da nikada ne koristite travu, a da NE koristite snijeg za starije.

Ako je problem u tome što posle žutog blata žute mrlje na travnjaku, upozoravajući signal je da nešto nije u redu oko baštenske kuće i pripremiti se za lečenje tla. Ako se izgleda da su bolevi proleće do proleća, na žalost, to je jedina iluzija, jer će ljetna verzija gljivice proleći skoro 100% u letnjoj bašti. Desno sredinom sezone kada bi travnjak trebao biti najlepši, jer najviše koristimo vrt.

Kao lek, preporučujem da koristite celokupnu godišnju upotrebu DCM Antagon, DCM Vivisol, tako da možemo promijeniti društvo podzemnih mikroorganizama na dobru stranu.

Želite zeleno travnjak bez snijega:

Priča se nije završila ovde. U grupi Facebook Burjanzo balcsok es kertek, odlučili smo da uzmemo posledice. Danas su na raspolaganju i izvrsna trava za postavljanje trava. Živite snježnjaci!