Razno

4 sitnih trikova za navodnjavanje kućnih biljaka

Što više zadovoljavajuće zadovoljimo potrebe naših plantažnih biljaka, to će biti bolje i otpornije na razne bolesti i štetočine. Jedan od najvećih izazova u zimi je pravo zalivanje. Sa četiri mala trikova ovo ne može biti problem.

Voda se koristi za uzgoj, transport, izgradnju tela i termostatske hranljive materije. Obezbeđivanje optimalnog vodosnabdijevanja jedan je od najtežih zadataka održavanja biljaka. Uništavanje većine usjeva je uzrokovano netačnim navodnjavanjem, uključujući i prenatrpanje. Gniježavajuća voda iz stena može se lako zamahnuti.

Često nije lako saznati da je postojanje prenatrpanosti ili samo nestašica vode iza sadnje biljke.

Velika greška je da se svakoj biljci dodeli ista količina vode. Potrebna količina vode zavisi od potreba biljke (poreklo, veličina, itd.), Faktori okoline (temperatura, uslovi svetlosti, itd.) I sezonu.

Potražnja vode za biljke
Poznavanje porekla biljaka će vam pomoći na brigu. U svojoj rodnoj zemlji, postrojenja za sušenje, takođe, dolaze kao kuća sa manje vode. Biljke takođe mogu čuvati vodu u svojim listovima. U principu, mesnati listovi su manje vodo-intenzivni nego tanki listovi. Kaktusi su jedan od najvećih preživjelih, nekoliko kapi vode mesečno je dovoljno za njih.

To zavisi od raznolikosti i starosti, koliko je potrebno za podizanje biljke bez vode. Mlade biljke, sadnice mogu čak pasti u dnevne nestašice vode. Veliki vlati, lišće i koren biljaka suše brže od blagih ukorenjen malim listopadnog drveća, međutim, su otporniji na viši njihovoj toleranciji.

Za biljke sa visokom vlažnošću, nije korisno za često navodnjavanje, jer dve stvari nisu iste.

Uslovi okoline
Uslovi životne sredine u našem domu, upravo ono što ljudi tamo imaju. Sa ne jednog pisca ili online cvećara, Bašta svesni prodaje, tako da je dobar savet za čitanje ili nije uzima zdravo za gotovo. Oni se mogu koristiti samo kao polazna tačka.

Biljke u toploj sobi, pored radijatora, zahtevaju više zalivanja, kao što su oni raste u hladnom konzervatorijumu. U vrelim letnjim danima, njima je potrebno više vode za cveće, jer one hlade svoja tela isparavanjem.

Zimske penzionisane biljke rijetko zahtevaju navodnjavanje (bougainvillea, leander itd.).

Takođe je važno znati da, dok glinena pločica upija višak vode, plastika to ne može učiniti. Kvalitet zemljišta utiče i na to koliko zemljište se suši. Pejti, slobodno zemljište će biti sušenje ranije od najtežeg tipa.

I nakon toliko uvoda, da vidimo trikove koje vam možemo pomoći da ne gnete svoje biljke.

Postoji 4 mala trikova za zalivanje
Ne vode navika na bilo koji način, u svakom biljaka spratu jednog po jednog, a mi ga odlučiti na osnovu količine vode, osim nekoliko izuzetaka ekstremne najbolje da zalivaju biljke kada je tlo već tendera,
za zalivanje uvek koristite sobnu temperaturu, poželjno meku vodu, ako je to moguće, onda je kišnica najbolja,
mogućnost donjeg i ravnomerno upijanja vode, ako je sadnja medij cserepalatetbol pločice zauzima rupe vode na dnu, tako da svaki mogući dno zalivanje biljaka nakon zalivanje, odasuti vodu, međutim, ne podnosim posuđe, preterano navodnjavanje
ako smo propustili navodnjavanje i potpuno odvodili zemaljsku kuglu, postavili biljku iz keramike nekoliko minuta u vodu kako bi se dobro apsorbovala.