Razno

Stvorite baštu za ptice!

Ptice su takođe važno mesto za prirodno oblikovana baštenska okruženja. Lako je za ljude koji me vole da me privuku u baštu kad me stoji na stolu tokom cele godine. Naša čitaoca Erika Erika, na osnovu sopstvenog iskustva, govori nam da možemo privući ptice u našu baštu.

“Takođe je prijatno da se svakog jutra probudite da se naša bašta infiltrira zvonom ptica u spavaćoj sobi! Ovo se može uraditi svakog dana, ako uzmemo u obzir neke ili neke promjene ili dizajn vrta.

Veliki izbor autohtonih drveća i grmova je preduslov da se naše ptice osećaju dobro u našoj bašti. Između grana, mogu da uhvate svoj plen, izgrade gnezdo, štite od vjetra i vremenskih nepogoda. Posebno vredan je drvo ili grmlje koje funkcioniše istovremeno sa nekoliko funkcija. Na primer, služi kao izvor ishrane za mnoge vrste: noja bangita, somok, starija, kosnica.

Spini ili trnovito grmlje suprotna obezbedi optimalnu zaštitu od neprijatelja, kao što su divlje ruže, gloga, buckthorn, barBerri.

Za nošenje ptica poput deveraka ili kratkodlake fakus stabla potrebna su jaka grana i grane. Kao hrana sadrži mnogo višegodišnjih i godišnjih semena cveća i kupvirag, hajdučka trava, dupe hleb, suncokret, pa ostavite nekoliko primeraka ove u krevetima posle elviragoznak.

Svaki ptičiji san je stvoriti “savršenu” baštu koju naši krilati prijatelji mogu nazvati svojim kućama. Stvorimo savršeno (prirodno blago mesto) za sve vrste ptica, bacajući u našu baštu obezbeđujući hranu, vodu i sklonište; nagrada ne nestaje … ptica zviždi skoro ceo dan!

follelheto veći broj naših baštenske biljke su poreklom iz mnogih vrsta ptica csalogathatunk našu baštu, jer vole prirodno okruženje se nalaze u hrani. Stvarno dobra bašta je dinamična, odnosno zahteva da se biljke zamenjuju u intervalima. To ne znači da sve mora da kopamo i moramo početi od nule, radije umesto da pogleda oko obližnjeg hortikulture i pronaći nove i zanimljive Perennials, žbunje, drveće u našoj bašti ptica prijateljski.

Uz sledeće biljke, možemo privući ptice u našu baštu. Oni nisu samo izvor hrane već gnijezdo. (Ne postoje toksične biljke među navedenim biljkama za ljudsku ishranu!)

Kikiriki, vatra trn, Zajednička Glog, ketbibes glog, zima Holi, Ilek akuifolium, prugasti Euonimus, bibircses- i prugaste Euonimus, sviba, kornalin, zajednička kalina, zimzelen privet Viburnum opulus, telibangita običan sneg bobica, ostormenfa, jorgovan, trnjina, Visteria, zova, crna aronija, vatra trn, dud, Rovan, Cotoneaster, zselnice višnja, kleka, grab, tisa, polje javor, Juda drvo, divlja grožđa, žutika, divlja trešnja, Meadovsveet.

Takođe možemo napraviti živu žive ograde za ptice iz sledećih biljaka:
Ordinari Viburnum opulus (Kalina opulus), drenjina (Cornus mas), zova (Sambucus nigra), Glog (Crataegus monogina), Saskatoon (Amelanchier lamarckii), vatra Thorn (Piracantha), zlatni ribizla (Ribes Aureum), crveno-list Rose (Rosa glauca ), žutika (Berberis vulgaris), black aronija (Aronia melanocarpa), ukrasno Kuince (Chaenomeles).

Naše ptice traže hranu u stabljima i stabljima dok nas isporučuju od štetočina i tijela. Šareno cveće privlači insekte i ptice (postagas, voćnjake).

Olovo treba da zasadi cvijeće, Echinacea purpurea, divlji zdravac useve ili levendulabokrot koji privlače leptire i divlja kruška, što zauzvrat hrani se hernioikat. Pojedinac potrošač nektar ljubav biljke, cveće čiji nektar je služio u dugom oštrim računa – đavolja oka, četkica cveća. Takođe postavljamo suncokret i suncokret, čineći našu baštu prirodnijom. Dozvoli golu oblast u kojoj korova (čička, češljati, maslačak) i koprive i kupine (Rubus) može da raste. Neka ove biljke budu zasadene na mestima na kojima želimo da gledamo ukusne ptice. Ptice voća vole vole smokvu, pa ako ne želite da se to kopasszak treba da zasadi sledeću tuztovist.

Najvažnije sredstvo koje žive u blizini naših ptica i drugih životinjskih vrsta i grupe da se poveća broj pojedinaca – najviše podseća instalaciju i očuvanje prirodnih staništa i vegetacije – ili bolje preduslov.

Dobro doteran, redovno zapljuskuje travnjak pogodan za gliste, puževa i insekata, koji su kos, pesma drozd i Robin omiljena hrana. Biodiverzitet se izuzetno povećava na nevidljivim travnjacima gde se ruža, maslačak i drugi “gasovi” mogu slobodno razvijati, pružajući odlično mesto za mnoge životinje.
Sa leve kaszalatlan ​​trava mrlje su važni ne samo za proizvodnju semenskog useva, ali i predstavljati mnogo insekata utočište, što zauzvrat obezbediti hranu za žaba, guštera i ptice.

Saveti za baštu za ptice
– Preporučljivo je spojiti spojnice pogodne za gneženje na grmlju prilikom obrezivanja.
– Takođe treba ostaviti žive ograde i grmlje koji nisu direktni na bočne strane.
-Ne mogu ukloniti iz bilo opalo lišće na žbunju, to može biti olakšana Avara žive organizme skrivanje nivo, što predstavlja postavljen sto ima kandidijazi.
-Za rezanje dublje, deblje drveće, poželjno ne na nivou zemlje. Torpedo koji je pao na 3-4 m više nije opasan, ali oni su odlična atrakcija za žučića.
– Zatvorena grmlja sa strane obezbeđuju sigurno gnezdo za ptice.
Ostavite stara drveća u bašti i rezervirajte neka stara voćna stabla. Preporučljivo je nabaviti i proširiti starije, otpornije vrste voća.
– Uzmite baštu borova, evergreensa ili starijih ljudi.
– Sa selekcijom biljnih vrsta, vredi obratiti pažnju na činjenicu da proizvode jesu i zimu leti.

Radi u vrtu prijaznoj pticama
Jedna od prednosti Ptica-friendli baštenski program koji nas ponekad osloboditi od posla – da može da pomogne životinje, ako radimo manje u bašti, je jedan od onih trenutaka pada lišće, jesen dolazi.
je više od 99.999% od zimovanje jezgra pesticide i insekata u ishrani ptica hrani prirodnog taplalekbazisok drveće i žbunje (bršljan, kalina, Holi, divlje ruže i divlje grožđe), voće, sneg suvi travnjaci i gasa jezgro snabdevanja, kora i druge insekte, insekte, larve i lutke. Blage, snijeg bez zime Jedan od razloga za hranilice niže ptica saobraćaj je upravo to ovih prirodnih izvora hrane su slobodno dostupni, tako da su ptice su manje koncentrisani u naseljenim područjima (ili manje dobili su severne oblasti i visokih planinskih područja evropskog kontinenta u više južnim regionima) napajanje kontejnera.

Iako smo rade ptice hranilice u zimskom ptica ishrane, uglavnom za zabavu naroda (iako naravno da može olakšati život ptica ovde) tretman palog lišća i ptica-prijatan travnjak može uticati na živote mnogo više životinja.
U jesen i zimi, za ptice koje traže hranu na tlu, bez obzira na to u kojem su stanju travnjaka. niži araszniinal trava (koji ima stražu mali-ukusa, vrste i spreči veći ugled nisu u pokretu), koji je pao u nekim mestima ostavlja se obogatio, bolje taplalkozoteruletek kao takav agiongerebliezett, “sterilna” travnjak gde je trava “prilično dobro “, Oni stoje na jedan način.

Najbolje rešenje je da se osszegerebliezzuk se pali lišće, žbunje i pod vedrim travnjak, gdje je ionako nema trave, ostavi tu ili zadebljanja skupljena lišća da uradi tepih.
U proleće kada pomerimo novo zasadeno ili travnate posteljine, mi ga premestimo, a mnogo zveri stiže do površine. Ptice u našoj bašti samo čekaju ovo.
Ljeti je vredno saditi suncokret u našoj bašti kako bi imali odgovarajući izvor ishrane u kasnijim vremenima. Propadanje godišnje ili pale sjemenke višegodišnjih životinja može poslužiti kao hrana našim pticama.

hranilica
Zimi je život usredsređen na hranilice.
Ptice hrane hranu u tiši i opuštenoj zoni sa niskim biljnim grupama, od kojih se i dalje može naći. Ovo je takođe veoma važna činjenica za ptice. Korisno je definisati lokaciju bašte prilikom dizajniranja ili transformacije. Nemojte imati veliki prozor ili ogledalo u vašoj okolini koja može prevariti ptice.

Ptice se mogu prilagoditi promenjenim klimatskim uslovima u kratkom vremenu. Stoga, zbog blaže parcele, ostalo je sve više migratornih ptica ili se vraćamo sa naše deponije.
Sve više i više vrsta (Starling, pesma osip, drvo pigeon, Vren, Black Redstart, Goldfinch, pliska) se obično ne lete u Africi, jedinom području Sredozemnog mora.

Zbog klimatskih promena, sve više vrsta će ostati kod kuće, tako će zimski mesojedi povećati saobraćaj.
Bolje je staviti više hranilaca u našu baštu istovremeno. Dok neke vrste ptica (golubova), slobodno jesti što je bliže kući, dok su visszahuzodobb sorte (begifelek), radije da im daju više skriveno. Pustiti seme da se sadi za sadnice, a plodovi će biti oduševljeni da se prepuste našim prekomernim plodovima. Fadeszkaba meša sa ekserom, visi na grani uglova i privući pola jabuke, pomorandže ili bananu. Sa čašom punom šećerne vode možemo približiti nektarske vrste.

Nije vredno svakodnevnog punjenja hranača, a ptice mogu biti “zavisne”. Međutim, ne ostavljamo ih praznim tokom vikenda, tako da imamo vremena da posmatramo banket.

kupanje
Osim hrane i skloništa, postoje i drugi koji mogu privući ptice: mjesto za kupanje i gdje naći svježu vodu. Dobra ideja je izgradnja baštenskog jezera.
Ako želite da vidite više ptica, možda će vam biti potrebno više od jednog kupatila. Manje neprijatnih sorta savršeno se uklapaju u platformu na podijumu gde možete savršeno videti njihovo podmazivanje. Međutim, slabije osobe će sigurno preferirati gustu tačku u vrtu. Voda ne bi trebala biti dublja od 2 centimetra, tako da ptice mogu izaći iz i iz “kad”. Mi možemo obezbediti čistoću vode kako bi naši mali prijatelji mogli piti, a ne dozvoliti im da se vlažu u zimu, jer uživaju u kupanju tokom cele godine. Neke ptice više vole peskovito kupatilo umesto vode, pa je dovoljno da ova svrha ostavi mali peščani čišćenje u našoj bašti gde se mogu otarasiti parazita.

Poznato je da zimi ne dolaze sve naše ptice u toplije zime, a mnoge vrste ostaju u zemlji. Ptičko hranjenje je najčešće skoro četiri meseca i stoga je jedan od najkompleksnijih uzgoja ptica.
Manje je poznato da je za mnoge ptice ozbiljnije zimske klime naše zemlje Mađarska je kosina, pa je naš zimski ptičji život toliko bogat. Iako stanje životne sredine danas naše zemlje čini više moguće ptice preživeti zimu bez ljudske pomoći, ali hranilice su veliko olakšanje i sigurnost na području živih ptica, ali samo ako se hrani kontinuirano tokom zime se sprovodi.

Kada hranimo ptice?
U principu, ptice se mogu hraniti tokom cele godine, ali eksperti preporučuju zimsko hranjenje samo od novembra do kraja februara. Kod mraza i sneg, mnoge ptice traže hranače, au hladnom vremenu je lakše očistiti hranu.
Ako se vreme smanjuje tokom ishrane, možete primetiti da se čak ni ne približavaju hranom, i pogledajte druge izvore ishrane. Ako želite da posmatrate više ptica, nemojte ih zaustavljati. Iskustvo je da je ujutro i uveče najviši promet u hranilicama.

Pile i vrapci stižu u grupe, druge vrste ptica mogu proterati hranu samim sve dok ne budu dobro (hrkav, zelenkast). Cimet drži samo jedno seme i treperi. Šumski borovi pokupe pale sjemenke sa zemlje. Grane ne leti za dovodnik, osim ako ne postoji još jedna ptica.

Čim dolazi prvi mraz – posebno nakon što postanu izdržljivi – ili pada prvi snijeg, moguće je započeti hranjenje, koje treba nastaviti sve dok ne nestanu, do marta.

Ptice brzo naviknuti da i očekivati hranjenje sites taplalekkinalatara, svake godine do udaljenosti telelni vrati u stabilno u blizini hranilice, tako da ako iznenada zaustavila zamena hrane, može da napravi puno ptica u teškom položaju. na temperaturama ispod oko 10 grama telesne težine do oko -10 Celzijusa samo preživelih ptice, rezerve su samo dovoljne da prođe može da preživi ledeno noć – mali, često manje od 4,5 s Feeder (!). Ako ne mogu dovoljno hraniti za manje od 5 do 6 sati dnevnog svetla (na primjer, jer ne hrane hranu), mogu lako umreti nakon sljedeće hladne noći.

Šta jesti?
Zimske ptice imaju tri velike grupe, a one bi trebalo poželjno koristiti zajedno.
Prvo od njih je nečisto, neprerano, visoko ulje, crni (industrijski) suncokret. Vrijedi mala zrna semena: proso, muhart itd. mješavina, najjednostavnije je kada kupujemo urezane i uvijene sjemenke papagaja u prodavnicama životinja, DII lancima.

Druga grupa životinjske masti hrane: slana ili nekuvane mast, loj, i cinkegolio sada nudi u gotovo svaki dućan hrana za kućne ljubimce je. Bar je to dobro ako stavimo mekane sireve i puter na horizontalnu površinu, bilo na vrhu alata za hranjenje, jer ovakve ptice, posebno crvene ljuspice, to puno vole.

Pored uljarica i životinjskih masti, jedemo i voće, posebno najjeftinije jabuke. Ovi mogući punkcija agcsonkjaira žbunje i drveće (oko očiju, ali možemo da uradimo na terenu), tako da imaju pristup sneg, ptice, i rasuti hranu na podu dok nepristupačan za njih dok ne očiste sneg. Jabuka jede praktično sve meka, tako da insekti (i) potrošač voli ptice, tako da je odličan alat umesto migriraju zimovalica (npr. Deci crnoglavka, crna gorihvostka Common grmuša).

Savet: Na balkonu ili na terasi stavite terakotne posude u biljke koje mogu biti od interesa za ptice: firebrick, furber. Iz vinograda možete objesiti izgubljenu grožđu grožđa na ptičji oku. Tako da možemo videti ptice (blizu).

Never give hleb ptice pevaju, prezle jer su počeli da fermentira gastrointestinalni upale ili uništavanje ptice izazvati (ptice vode: za labudova, patke, guske, povremeno potrošnja hleba nije zdravstveni problem).

Gde jesti, koje vrste hrane mogu da koristimo?
Prema metodu i načinu rada polaganja, različiti tipovi hranjenja se razlikuju, ali važe za svaku od njih da budu postavljeni visine najmanje 150 cm. Okolna grmlja i drveće su cca. 150 cm. Nekoliko posetioci Feeder ptice, kao što su kosovi i Robins i prihvatili vole da se hrane na terenu, dok drugi vole tlo stranku ili posebno u granama (kao goldcrests i oszapok) osećaju dobro, koliko je to moguće i ishrane kontejnera Takođe nudimo grickalice na nekoliko nivoa.

Ako želite dugoročno zadržati naše male goste, neophodno je stvoriti mesta za gneženje. Vrtina ispunjena drvetom obično je dovoljna za većinu vrsta, ali neke ptice ne vole velike visine. Žetone, na primer, preferiraju izumrle drveće ili dnevnike, dok druge ptice grade visoke domove među visokim travama.

Deo naših ptica troši se u stabljike i grane starijih stabala, ili prirodno formirane u granama, ili se provodi u kitovima rovana. Problem očuvanja prirode u naseljima i poljoprivrednim oblastima jeste da je starost starijih stabala debljine do i uključujući visinu niska, opadati ili potpuno nestati.

Na sreću, stavljanje veštačkih golubova može da se suprotstavi ovom negativnom efektu. U zavisnosti od vrste ptica koje želimo da biljimo, moramo primeniti različite kokoške da bi odgovarali potrebama i veličini ptica.

Dostupan u DII prodavnicama i slična mesta šarenim, često smešan kućica kuće često nisu ni moguće utvrditi da li hranilice ili pesnik kutije instalacija ukoliko, štaviše, često se prodaje na okruglom ropniilasu alata visok kao krov ne može da se otvori, tako da nisu za čišćenje i zato je pogodan za bilo gnezdilište . U suprotnom, čišćenje treba obaviti krajem leta, početkom jeseni, pre nego što počne sezona uzgoja. Nemojte koristiti deterdžente, dovoljnu četku i vodu.

Poželjno, nemojte odabrati model koji ima igračku na ulazu. Ptice to ne trebaju, ali mačke, mali sisari, mogu da stignu do unutrašnjosti grudi držeći štap sa šapom.

Za bilo koju deszkaodu vredan vremena i energije posvećuje površinsku obradu slikarstvo, lanenog ulja, pružajući vremensku otpornost, vaterproof krovni pokrivač, jer to može dovesti do oduink život može da raste mnogo puta bez renoviranje nekoliko godina kao dobro.

Ako smo pokušali da transformišemo našu baštu na osnovu gore navedenog, napravili smo dosta promena u prirodi, ne tako mala. “