Razno

Orijentalna tuja, zimzelena briga o tvrdoglavoj

Od zimzelenih biljaka, Tuja su najlepša. Da li znamo da li su thuias ali nisu poreklom iz nas, pa čak i zove se Thuia biljke su dve potpuno različite taksonomske kategorije i njihova zaštita je drugačija? Nova tri-deo serije, Eva Gabor Molnar trava to će vam pomoći navigaciju svet thuias i daje praktične savete o nezi da bude zeleno tokom cele godine u bašti.

Naziv tuja zapravo pokriva dvije različite vrste porekla i taksonomije. Istočni Tree of Life (Tua orientalis odavno, i danas istočna tuja orientalis) u sjeverozapadnoj Kini rodom, nije naveden među thuias. Dok je zajednički ili zapadni Thuja (Thuja occidentalis) stigao iz inostranstva, oni su razvili ovaj uzgoj najpopularnijih oblika.

Počnimo sa upoznavanje istočna tuja, ili Drvo života na istočnoj travnjaku žene pera!


U bašti su omiljene istočne tuje sorte
U poslednje vreme, više pažnje je verovatno manje osetljiv istočna tuja, jer su zapadne braće megtizedelodtek vrtovi obično nemaju brige. Ko zna zašto je širenje navike koje Evergreens ne zahtevaju negu i to je mnogo osetljiviji na efekte konzumiranja i zapadnih sorti skrenula pažnju na pusztulasukkal.

Zbog toga sam se okrenuo prema istoku je mnogo više zainteresovan za sorti koje znamo malo više šarene sorti Evergreens spektra magije u našim baštama, i kreće se do zastoja u vrtne arhitekture, koja se pojavila iz serije Arbor Vitae i zelenih površina za instaliranje.

Jedan favorit je žuti kraj ‘Klupa’ Thuja orientalis / Tuja Lakatos Hungarian-bred sorte, hladno i podizanju dobro podnosi (promena zime lišće boja na hladno), kao i otpornije na bolesti. Tokom cele godine veoma je upadljivo i kopije može se istaći u našoj bašti. Pošto je veoma sporo razvija, odlučiti da ne, ali više prostora koji pokriva ogradu. Ona ne voli hlad, uvek je postavljena u dobro održavano mesto.

Ako ne možete da pronađete idealno mesto za njega u bašti, zasađeno u loncu veselim bojama pored sunčanih terasa, ulaza vrata. Ali treba da znate da je ograničen prostor života ima svoju cenu, da se brine za biljku bolje nego da živi u otvorenom terenu.

Hranljivih materija zamena je jednostavan, jer postoje male količine sa kvalitetnim evergreen DCM organske hranljive materije, koja je u lonac, POTTING biljke razbacane mini granule dobijaju u maloj zemlji može apsolutno važno da se održi stanje da pruži hranjive materije za evergrin. Ako se to uradi u bilo koje doba godine, koji je sedeo na sanduku da jedu biljke najmanje tri puta godišnje, imamo poverenja da mu se divim dugi niz godina.

Sigurno ne svi vole žute boje evergrin, ali neki od istočnih thuias tanak, ali raste viši sorti (ne zeleni) želi da pokaže Thuja orientalis ‘Aurea piramidalis’, tj piramistujat da je od istočna tuja najviše liči na Vestern Emerald oblik oblika.

To je suša tolerantni od ostalih istočna tuja, ali to je samo na sunčanom mestu, u suprotnom ne zadržava svoju boju. Žuta boja szokniacskaja malo šire od širenja smaragdno tujake, pupi lišće, što je donekle zelenija do leta.

To je sporo rastući pot, ali je pogodan i za žive ograde. gusto posađeno može formatirati kao i svi evergreen, ali oni će se pojaviti na su krajevi cut žuto-zelenu boju i bolju unutrašnju hedge pokolj. Naši kornieztunkben vrati letnju zalivanje, oni rastu bolje ako se pobrinuti za njih. Mulch, kao malč ili šljunka opao mnogo masom isparavanja (isparavanje) i zadržava vodu zemljišta zavisi kad da se meša na kiši nadoknaditi.

Među više želim da istočna tuja iz Japan Tarka Hibatujat Thujopsis dolabrata ‘elegantissima’ evergreen pominje kao potencijalni vrt. To je neka vrsta je naš letnji toplotni talas javlja više prihvatljivo da provede pola hlad, ovo je vrsta oseća dobro tamo, gde je u letnjem Morning Sunshine i popodnevne sunčevi zraci pirsing može sakriti komšije je u senci. Je mnogo zahtevniji od dve vrste gore pomenutih, ne trpi sušu i suva vazduha ne dobro podneti. Već mogu reći da je briga o zapadnim Turcima valjana.

Zašto je vredi da se uvede ovaj niz, lišće na zanimljiv prirode, jer su sjajni zeleno lišće je bela, srebrni dizajn na. To je prava specijalnost u našoj klimi, i imate problema sa nama. Preporučujem to kolekcionarima. 1-3 raste grm zimi treba zaštititi i honiomastol treba da znaju da je žuto-smeđe boje lišće u zimskom periodu, ali prolećnog visszazoldul.

Briga o Istoku Tuja
Većina sorti sa Istoka, kao i mađarski szelekcioju istočna tuja orientalis ‘Golden minaret’ Arbor Vitae (zatvorena kolona) je svetski vuče žutu boju, nešto porubljeni unos.

I oni imaju veoma visok stepen tolerancije, visok suša, zajedno sa telturesukkel. Non-intenzivna nega za strpljivo.

Nedostatak je da spor rast i energija odabranih istočna tuja starijem dobu je proširen. Zbog ovog gabarita je mnogo veći nego što mislite na prvi pogled, ali u odnosu na prethodnu godinu, podršku ili formiranje orezivanje da ih da ostanu na svom mestu od bilo kog drugog ukrasnog bilja.

Oni tolerisati kreč u zemljištu, ali je žuta boja nije lako uočiti kada bore zbog nedostatka magnezijuma i pH zemljišta.

Ako odemo bliže onih biljaka koje ne rastu u odnosu na druge, odmah shvatili da nešto nije u redu sa njima, jer su oni veoma bledo u svetlosti levelszinuk nije zdravo, jarke boje, tu je i lišće.