Razno

Leander care ima decenije iskustva iz prve ruke

Pre nekoliko dana, kada sam predstavio kolekciju od 100 komada našeg čitaoca Pribelski Maria, obećala sam da ću uskoro podijeliti tajnu brige o lijepim landererima. Imam toliko pitanja o prethodnom zapisu koji više ne mogu čekati. Evo tajne. Sa prednje strane, od fanatičnog leandera!

“Na vašem poslednjem sastanku ste me zamolili da napišem šta su moje marke tako lepe o tome šta su njihove tajne. Obećavam unapred da sve što pišem je moje desetogodišnje iskustvo. U njemu nema kamena jer ja još uvek naučim, moje biljke nauče ono što vole i ono što ne rade. Na primer, koja vrsta čoveka voli da bude sama i kakva vrsta medveda se čuva u živom ogradu, proces koji se vraća godinama, i daje biljci ono što se oseća dobro i gde ne.

Izveo sam ih iz prozora u proleće, cca. Od aprila do kraja, u zavisnosti od vremena, to se godišnje razlikuje. Nikada se neću otarasiti jer su leonderi u telepersima +10 stepeni, hranjeni su njima, konvektor je na plamenu i dobijaju svetlost jer je teleskop prozor.

Jednom mjesečno, imam dosta vode, osim Barcelone, Masifa, Šopena i Pearla, što je žedna vrsta. Napraviću ih naprijed kako bih mogao više pažnje posvetiti i voditi ih na zahtev. Zato ih ne dovodim dok vanjska noćna temperatura ne dostigne granicu, tako da ne dobiju šok.

U lopovu cirkulacija biljke zaustavlja zimi, spavaju, a ako ih izvadim u prošlosti, ne mogu se braniti od toplotnih fluktuacija ili štetočina, spavati i uništiti. Održavanje lidera zahteva strpljenje, puno strpljenja u svakoj fazi. Ja gledam svaki dan zimi i pogledam jedni druge tako da štetočina ne preklapa glavu i svaki dan dok se termometar podiže iznad 0 stepeni. Toliko biljki stavilo je u sobu od 40 m2 sa užasnim humorom, a ako nisu dišle, oni bi gurnuli.

Kad ih nestane, biće oko. Daju im mesec dana da se aklimatizuju, što znači da ni za presađivanje, za rezanje niti za korenje niti za hranjenje. Ove operacije su cca. Uradiću to sredinom maja, ali ako je vreme ovako, Prošle godine, 19. aprila, bilo je snega i mraza, onda sam propustio celu operaciju, nije dobio sveže tlo, hranu ili bilo šta drugo, samo vodu i svetlost, a bilo je puno zadržavanja. Ipak prošle godine imam cvet. Nikada ne postoje dve jednake godišnje dobi, svake godine drugačiji, drugi zahtevi, drugi štetočini i tako dalje.

O ishrani: Uvek koristim dugotrajnu oštricu plitke Meditrrane Langedunggit, koju proizvodi Compo, što ja radim za njih. Skinem gornji sloj za 5 cm, uzimam odgovarajuću količinu ishrane – u zavisnosti od veličine pločica – obmotam sloj svežeg tla za cca. 5 cm, a od sada samo vode.

Biljka služi ravnomerno. Takođe pratim ovu shemu prilikom presađivanja, tako da je i novi grnčar priblizno. 5 cm duboko od ivice pločice stavljam na snagu i stavim svež sloj tla od 5 cm.

Od korenja: 12-litarski kašičica sa mnom je plafon, što je veći pot, jer se ne uklapaju u baštu. Što se tiče ovog pitanja, ja uzimam svoj poseban alat, koji je moj otac učinio za mamu da lomači meso i ukorijeniše sve strane i dno nje. Zapravo, čak i kada sam na vrhu. Međutim, potrebno je voditi računa da se previše korena ne smanji, mora biti proporcionalno da se krunama obezbedi adekvatna hraniva i voda, tako da je ovo jedinstveno, pa je svakoj biljci potrebno još jedno. Ovo se strogo radi samo na proleće!

O obrezivanju: Moja 10-godišnja biljka raste na 2-3 godine na nivou da su samo cvijeće na vrhu i visine 2,5 do 3 metra, mogu ih podnijeti. Onda sam presjekao naljepnicu, što znači da sa ivica pločica do cca. 10 cm Sve sam isekao, a potom 100 komada šipke od 10 cm biće u posudama.

Ali podelim polovinu stoke koju moram držati sa nalepnicom, a sledeće godine drugu polovinu da svako doba ima svoje cveće. To se obično vrši oko 20. avgusta oko cvjetova, tako da se lakše uklapaju u rasadnik. Ako se nalepi nalepnica, nije potrebno proplivati u zimu, ali ne bi trebalo dozvoliti da se osuši jer ne izlazi u proleće.

Ako ne isečemo naljepnicu, koristimo 2/3 obrezivanje, što znači sječenje 1-1 grane, ali će i dalje biti grana koja će cvjetati u narednoj godini. Iako su moja Barcelona i Papa Gambetta žive primer, 10 meseci nakon skidanja naljepnice za 2016, imala sam i kompletne krune i cvijeće.

Zalivanje: Imam sistem za automatsko zalivanje 4 godine, pošto toliko cvetova ne mogu ostati bez vode dan, a onda ne mogu čak ni iz dana u dan. Kako bih išao na farmu?

Sistem automatskog prskanja znači da su cvetni ostaci cevovodi i da svi lonci imaju rezervoar za mlaz 132. Automatski držač je povezan sa prskalicom za bašte (uštedu, punjenje za letnje zalivanje, sa odvojenim vodom) iu 9:00 i 19:00 noću od 15 do 15 minuta. Možete ih ostaviti na nedelju dana.

Svaka pločica je pod pločom, zato se voda rezervisano za sunce je faza u kojoj 30-40 stepeni u hladu, a mogu sisati svoj činiju vode u toku dana i toliko vremena između dva zalivanja preživeti glatko. Na kraju, ali ne i najmanje važnije, ploča štiti pot sa dna puževa i drugih parazita koji ulaze u rupe u posudama. To štiti od toga da ne kucate korijene, a posebno ne stavljate štetočine zimi za zimu, gde će ih isušiti i druga generacija će biti bačena sledećeg proleća.

Nikada neću zaboraviti jedan tanjir ispod njih nije bilo ni u početku, a 160 pločice morali da počisti u jesen kroz rupe u svim vrstama bogartol, fulbemaszotol drugo, i jednu po jednu. Tako sam obećao da ih nikada neće ostati bez tanjire, bio je plus zaštite. Posudice su svuda u amberu, što ih štiti od zagrevanja u letnjoj vrućini i ne utopljava koren na dan brijanja.

Prskanje: Uvek sam dobiti koktel, bilo da je losion, sprej ili protiv određenog štetočina, kao i specifične prevencije štetočina se ne samo da šire, ali sve ostalo kao dobro.

Cocktail Recipe:

Insekticidi (Mospilan, karate, poena, Acta – razmena jer ove zveri su imuni posle nekog vremena i imate da biste promenili permetszereket se ne priviknu

Oni se pomešaju u 10 litara vode sa potrebnom količinom i pritiskaju Apa raspršivačem. Uvek sam stavljala Vukalt-ovo kuvano đubrivo i Nonitot + u sapun.

Leaf, leaf leafs: Leander je zimzelena biljka, ali takođe ima i prirodni list pada kao kad naša kosa pada na nas. Postala je kruna svake 3 godine, prirodno je. Masno žutanje je uzrokovano nepravilnim zalivanjem i nedostatkom hranljivih materija.