Razno

Sada propagiraju balkone

Iako izgleda neverovatno na gotovo nepodnošljive vrućine, ali mesec dana kasnije postavlja u jesen i mi oprostimo od naše cveće lepo cvetaju Annuals. Možemo da prenesemo neke od naših favorita na sledeću godinu ako počnemo da se podmladimo. Reći ću vam kako rasti plešavu biljku za uspeh.

Sada je vrijeme da obnovimo naše terase kako bismo mogli da započnemo sezonu balkona sa sopstvenim malim biljkama u proleće. Urezani oštrici postaju jači sve do mraza, a sveže sakupljene biljke prolaze do proleća. Posle podmlađivanja imamo lepe i bogate cvetne kopije. Možemo očekivati najveći GERANIUMS uspeha, oleandara, encianok, bugainvilleak, razmnožavanje hortenzija. Za obnovu naših omiljenih biljaka, možemo koristiti pogače i polu-rezane dijelove stabljika i samo tri koraka.

Dugvanivagas

Zdrava biljka odsečena jak, 12-20 cm dugi harmonika komada sa oštrim nožem tako da izađe više matičnih 0.5-1 cm ispod potkolenice mnogo. Pašnjaci, donji listovi, oduzimaju se, jer uzimaju dosta energije iz biljke. Za polu-razgranate biljke kao što su Oleander, lincura, Bougainvillea budite sigurni da izaberete disk, amini fasodasi proces je već počeo.

Rooting može biti indukovan hormonima za korenje dostupnim u hortikulturnim prodavnicama. Posebno za biljke čvrsto ukorenjene, kao što su evergreens, treba koristiti ruže. Važno je da nikad ne bacamo biljku direktno u prah u loncu. Uvek nalijte malu količinu u poseban kontejner i ubacite stub u ovo. Tako da možemo sprečiti biljne infestacije.

stavljanje pločica

Sačekajte nekoliko sati dok rez matičnih sok ne ispari megszikkad, srednjeg i visokog kvaliteta biljka u 3-4 cm dubine. Poluženo sečivo ima polovinu biljnih delova ispod zemlje. Pažljivo iscedite zemljište oko biljaka, dobro isperite i pokrijte torbom kako biste osigurali vlagu. Za neke biljke, kao što su buđenje leandera ili ukrasnog venaca u vodi je uspeh. Postavite sečnice u bočicu ispunjenu vodom, tako da je 3-5 cm ispod površine vode. Čim se pojave prvi koreni, možemo ga zameniti.

rooting

Držite podloge redovno do korenja na zaštićenom mestu od 18 do 22 stepena. Dok se koreni ne razvijaju, biljka može apsorbovati samo vlagu iz vazduha i stoga se mora ulažiti. Najbolje je da zaštitite biljku od sušenja tako što ćete pokriti prozirni film ili ga pokriti zgušnjenim staklom kako biste osigurali vlagu. Držite zemljište konstantno mokrim. Posle oko. 2-4 nedelje možemo očekivati pojavu korena, ali je felfas biljke do 6 nedelja. Uspeh se ogleda u pojavljivanju novih pucanja i slova. Zatim uklonite pokrivač, držite ga u pola senke i umereno vodu.

Pre mraza, nije previše lagan i relativno hladan, npr. stavljamo biljke u hodnik. Tokom moderiranja, samo umereno zalijevanje. Nutrientno rešenje može da se započne u februaru. Na proleće, ove male biljke postaju jače i proleće u cvet od starih stabljika.

Savet: Sa pomoćnim korenjem, propagacija može biti efikasnija, iako ne zamenjuju dobre tehnike.