Razno

Iznenađujuća lotosova bašta u raju za ribolov

Veoma osjetljiv indijski lotos nije dugi niz godina zbog naših hladnih teleskopa i može cvetati iz godine u godinu. Nije slučajno što se retko viđamo u domaćim botaničkim vrtovima. Da je stotine lotosa koji su u raju u ribolovu čudo. Pogledajte fotografije skoro neverovatne prirodne čarolije!

Lotus je ponos 800 metara jezera Retimajor blizu Sarbogard. Ova oblast je takođe dobila područje zaštite prirode 1994. godine, tako da je pod nadležnošću Nacionalnog parka Dunav-Ipoli. Sa 700 hektara jezera ispunjena planiranom ribom, ali zbog svoje prirodne lepote i širokog spektra usluga, to je popularna destinacija za izlete. Goldsmitski muzej ribarstva posluje u zgradi nekadašnje dvorske kuće grofa Ziši. U ribarskom parku možemo odabrati različite načine pripreme ribe iz jezerskog sistema.

Oblast ima posebnu floru i faunu. Od kraja juna do početka avgusta otvoriće se indijski lotos. Specijalitet lotosa vrta je da u našoj zemlji nema besplatnih lotosa. Da bi preživjeli lotus, neophodno je da se voda ne zamrzne zimi. Preživljavanje stotina lotusa obezbeđuje dvadeset osmi bunar, što znači da biljke prežive najteže zimske dane.