Razno

U Meksiku su cvetne podloge u Briselu peneće

Na najljepšem glavnom trgu na svijetu, Grand Place u Briselu, cvijeće je ponovo vodilo četiri dana. Sastav od 1.800 kvadratnih metara ukrašen meksičkim motivima može se videti od 16. do 19. avgusta 2018. godine.

Ove godine, dvadeset i jedan puta, cveće je ukrašeno glavnim trgom belgijske prestonice. Prvi cvetni tepih je bio “tkani” 1971. godine. Od tada je postala redovna iu poslednjih nekoliko godina, svake dve godine u svake par godina, svemirske kocke bacaju u avgustu. Svake godine kultura druge zemlje daje inspiraciju velikoj dekoraciji.

2018. godine, tepih je ponuđen Guanahuatu, jednom od meksičkih regiona, koji ima posebno bogatu cvetnu kulturu i tradicije. Grafički umetnik Ana Rosa Aguilar iz Meksika napravila je 120 dobrovoljaca za manje od 4 sata čineći spektakularan spektakl. U tepihu 77 mk 24 m korišćeno je oko 1 milion begonije i dahije.

Pratila je srećnu veb kameru. Dekoracija je počela u 8 sati ujutru. Nažalost, server je bio konstantno preopterećen. Popodne, slika se pojavila na trenutak, tako da sam mogao napraviti rezervnu kopiju slike fotoaparata.