Razno

Hiljadu konja izvučenih cvetova: zinnia

Jedna od omiljenih naših baka bila je sjajan cvet bakra ili cinka. Zbog duplja je smatran ženske cveća cvasti, dobrodošli cveće postavile od mača, koji je simbol muškosti. Dve lepotice koje su cvetale u dvorištu pored jedne drugima poslale su poruke oženjenim mladićima da su im imali lenu u kući.

The colorful, cveće poreklom iz Meksika je nazvan mnoga imena, ali priznajem: Znao sam da je posada ruža, cvijet vojnika, gvožđa cveće, Bachelor cvet, palicama i bašte Cinderella imena. Bio sam zaista iznenađen kad su počela da se pojavljuju druga imena ljudi na Facebooku. Zaista, ko je takođe napisao na kojim geografskim područjima se zove riječ.

Svako ime je vrlo dobro. Ime bakrenog cveta navodno se zaglavilo zbog nje zbog svoje žute cvijeće. Postoje oni koji zovu cijelog drugog godišnjeg cveta kao stado cvijeća. Zbog nastalog nesporazuma, vredi koristiti latinske nazive biljaka, jer je jasno da je greška isključena.

Lep mali mali cvet nije uopšte delikatan. To je toplo i lagano, ali ekstremno ljetno vrijeme, kao što je ožanje sunca i hladnog vetra, dobro se toleriše. Velika kiša nije je povredila, ona voli vodu. Bogato je bogato zemljište bogato hranljivim hranama, duboko posejano. Veštačko je u peskovitim, brzodušnim zemljištima.

Sa svojom popularnošću, dostupna je praktično u svakoj boji, osim plave i crne. Postoje i mini-varijacije od 20 centi, ali prosečne sorte rastu na visini od 30-60 cm. Cvjetnjak nekih rasa može dostići 10-12 cm u prečniku.

Posejati seme u sejanje krajem aprila, stalnog mesta 25-30 cm između biljaka i red. Najbolje je postavljen u mješovite cveće ili velike površine. Možemo ga uzgajati kao posudu u dubokim loncima ili kadama. Možemo ga koristiti i kao rezano cveće.