Razno

Passionflover: simbol Isusovih patnji

Strast cvet je poreklom iz američkog kontinenta, prvi španski misionari podsetio stradanja Hristova i toviskoszorura, tako da je trebalo da posluži kao kompenzacija za South američkim Indijancima. Od divne cvijeće se razvija okrugla, slatka i kiselost strastvena voćnja, najpoznatija jestiva sorta je marakuja.

Passionflover (Passiflora) je porodica familije Passionfish (Passifloraceae). Njegovo ime je latinski pasiflora (pasio = patnja, flor = cvet). U Južnoj Americi, posebno u Brazilu, Paragvaju i severnoj Argentini maternjem Passion 16. veka, španski monasi iz Novog sveta “Flor-de-las Cinco Llagas” za, naime cveta u pet rana po imenu, koje se odnose na Isusovu konačnog iskušenja.

Dio cvetova koji izlaze iz jedva vidljivog rasta ujutro i onda brzo ispiranje simbolizuju krst Hrista:

tri prsta su tri ugla sa kojima je Isus prešao na krst,
bibija je sunđer sa sirćetom,
zlatni dom za njegu je čašica koju je morala popiti,
pet luka od pet ožiljaka,
gred 72 vlakna je tibijalni zid 72,
trostruki listić je vrh koplja,
stub je bič.
Od mnogih vrsta pasijuske boje, može se jediti samo 50-60 vrsta voća, od kojih je najpopularnija marakuja.

Cvet Golgota koji se nalazi u našoj kući kao domaćica je slobodno dostupan u južnim zemljama. Napisao sam sledeće fotografije u Bugarskoj.

Čitač Kindrisa Brigitta je jedno od njegovih omiljenih cveća, pa je sa zadovoljstvom dijelio iskustvo strasti.

“Passiflora caerulea (plavi pasijonski cvet) je verovatno najrasprostranjeniji. Ako kupimo biljku, to je biljka ili cepanje cvetanja, ali na žalost je dugo vremena cvjetati. Mnogo puta su oglašavani kao zimski, ali je lako provaliti naša tela, tako da može biti malo komfor da dovedemo niz. ”

“Postavio sam veću, uglavnom višu grnčariju, malo đubriva, blago tresnutih, kompostovanih, dobrih vodopropusnih tla svakih 2-3 godine. Od proleća do jeseni, koristim Volldungert i kalijum bogat pot zamene. ”

“Zimi je hladno, a onda ću ga prekinuti u proleće, tako da se može ukoreniti u vodu, može se isrezati.”

“Blistavam od poda do izlaska do večeri. Zadržavanje pot podršku: Ja pokušavam da vozim oko stabljike da se izbegne razbijanje ako stvarno skinuti sa diska malo dalje i snimanje tako lepo je postepeno zaraslo potporne (npr bambus štapova.). Ponekad odgovara tušu, štetočinama i prašini. Ja puno posipavam leti, ali nema vode ispod nje.

Tu je i Belotin reznice koje očekujem cveće na nekom caerulea Konstanca Elliot i sadnica zahteva više strpljenja. strast voće seme posejano prodavnica kupljena relativno brzo nakon 1-2 godine cvetanja passion flover, Passiflora edulis ime ćuti. Ne ostavljajte ga na otvorenom za zimu. Ovo je mali P. edulis, pored P. caerulea: ”

“Sveže seme se može poseći nakon čišćenja, poželjno kao odvojeno piće, za prodavnicu ili svježu bobicu, na dan. Passiflora edulis magonc (maracuja fruit): “