Razno

300 godina cvetova maslinovog ulja

Sivi poljskog romantične mediteranske pejzaži, robustan lepota maslina je postala veoma popularna u Mađarskoj baštama, na terasama i. vrt Obuda Condominium je prelepa, 300-iear-old krijumčarenih stvari svaki dan osmehe na dušu naroda.

Maslinovo drvo, maslinovo ili Evropska maslinovo (Olea europaea) pripada Oleaceae porodici (Oleaceae). Rođen je u istočnom mediteranskom basenu, ali se širio u drevnu Evropu u jugoistočnoj Evropi, Aziji i Severnoj Africi.

Zimzelena biljka raste u prosjeku 8 do 15 metara u visini. Njegovi neujednačeni, čučni i kamilični prtljažnik, njegovi srebreni zeleni listovi, vrlo su postavljeni da budu posadjeni u posudama.

Prema mitologiji, maslina je dala ljudima Pallas Athena (glavna ćerka Zevsa). Grana maslina je poznata iz Biblije, Nojevo golub situaciju za oslobađanje od ruku pomirenja u kljunu povratka, što ukazuje da je Bog oprostio grehe čovečanstva i dati svoj blagoslov na svetu za obnovu.

Maslinovo drvo obožava sunce malo vode, ali zimski minusi nisu završeni, tako da se mora popuniti.

Njihova mala, bela cvijeća su neefikasna, ali oni obraćaju pažnju na sebe sa svojim zapanjujućim mirisom. Njegova plod je duga 1-2,5 cm, sa tankim mesom, maslinama, maslinama ili jednostavno maslinama koje se zovu jagodice.

U skladu sa potom, oprašivanje je sasvim moguće, vetar to radi. Ako želimo da se uverimo, možemo raditi akciju četkom. Ako je oprašivanje uspješno, ne očekujte ogromno maslinovo ulje, jer nema dovoljno vremena za bobice.

Velika prednost maslinovog drveta je da ne zahteva nikakvu brigu osim navodnjavanja i sadnje. Propagacija nije jednostavna, odnos korenovanja je dovoljno nizak. Cjelokupno zeleno, sa polu-drvenim i drvenim dijelovima tretiranim hormonskim prahom, češće se leči.

Znato je da je maslinovo drvo dugo živi, a na Maslinama živi 2000 godina starih primeraka. Da pogledamo ovo 300 godina staro drvo! Naš čitalac, Buda Szeles Zsuzsanna, poslao je fotografije, u pratnji nekoliko reči.

“U dvorištu kondominijuma moje kćeri, ovo više od 300 godina stari maslina pozdravlja čoveka kroz trijem. Sve ovo u Budimpešti, Obuda. Zimi gradi staklenika koja se zagreva radijatorom. Prolazi u proleće. Približno 3,5-4 m visine, sa prečnikom od 2 do 2,5 m. Iza zgrade, počela sam sa svoje visine (oko 2.80). Ima svoj “pedigree”, ovde znamo njenu starost. “