Razno

Čudotvorne biljke čitalaca

To je ono što mi radimo prvog dana u godini, uradićemo to sve druge dane u godini. Pa, ne znam. Siguran sam da nisam prvi put objavio blog, a sada pišem ovu prvu godinu. Iako moram priznati da nisam bio sretan samo sa cvjetnom novogodišnjom godinom, čitao sam o prekrasnim biljkama čitalaca na Facebooku, već na Novogodišnjem danu. Ne bi bilo bolje početi godinu nego izbor najljepših cvijeća.

Uz malo saveta: “Mislim da je veoma mlad, ne može biti stariji od 2 godine. U OBI sam ga uzeo u proleće, jer je samo krvario. U to vreme imao je samo mali broj od 4-5 listova. Presadio sam, pola sata u mlaku vodu, 1 puta nedeljno, mešajući razređenu ishranu orhideje. (Ljeti, topla voda je davana jednom nedeljno u toplom vremenu). Ja sam na jugozapadnom prozoru, 17 do 20 stepeni u sobi i stalno isparava u grejnoj sezoni. Niste dišeo blizu, samo kroz drugi prozor, a ja ne mijenjam svoje mjesto, jer znam da vam se ne sviđa. U jesen je postao tako veliki grm (6 pogača, 8 cvetnih stabljika), a od početka novembra nastavlja da cveti. Vrlo zahvalan mali cvet, volim ga! 😊❤ ”

“Tako stojimo sada !!! 😀 <3 Ima toliko ljudi koji pitaju, pa sam pomislio da ovde pišem suštinu! Dakle, oko 1 metar visok, 15 godina, bez prehrane, nema letnjeg navodnjavanja u leto! od izlaza do popodneva, do 16 časova (balkon sa pogledom na jug). Kada se na prvom spratu, do prvih mraza, ostaje napolju! Obično se počne pojaviti pupolje od prvog mraza nakon što se preselim do stepeništa, koji je neogrevan, zalivanje je mak 2k sve zime! I sve zime, ja nemam više ništa drugo nego da se divim čudu! Skoro od početka cveta !! Da, i moji poznanici su iznenađeni i zavidni! “