Razno

Da li se borimo ili ne protiv krtica?

Možda ne postoji takva diviziona životinja kao krtica. Oni koji nemaju baštu i zauvek su zamišljeni, to vide kao trubu trube trube, a vrtlarci gledaju na njih kao žestok neprijatelj. Predlažem da znate mali gejzir i odlučite šta da radite, da se borite ili da tolerišete svoj smeće.

Kako izgleda krtica?
Uobičajeni mol ili nedavno zvani mekušci (Talpa europaea) pripada klasi sisara (Mammalia), redom Soricomorpha i porodicom mekušaca (Talpidae). Njena širina se proteže preko Evrope do Azije preko Japana. On će izdati svoje mesto stanovanja jer stalno pokupi nove rupe da bi preživio.

Njegova ukupna dužina je 15-17 cm, ali njeni udovi su veoma kratki, spojeni sa frontalnom konjunktivom, koji su zatvoreni širokim ravnim tupim ivicama ali snažnim kandžama. Njegove male oči su potpuno izgubljene u krznu. Bez slušalica, samo mala ivica kože koja se koristi za otvaranje i zatvaranje hangara.

Obično je crna, baršunasta, zamagljena, kratka i mekana. Mlade životinje su blago sivkaste, ali postoje žućkasto beli ili čisti beli i potpuno goli uzorci.

On je veoma pohlepna životinja, konzumirajući jednaku i polu veću težinu dnevno. Nastavio je da stvara svog osvajača i da uhvati giliste i insekte. Sa svojim jakim kandžama lako se kreće u najtežim zemljama. Ako iskopano zemljište naginje u prolazu, počinje kopati u zemlju i gurati zemlju glavom.

Kako i gde živa?
Krta brza životinja, ne samo u hodnicima, već i na terenu, brzo trči. Takođe je u kući u vodi, kao i na krvlju.

Uopšte nije uljudno. Glavna ishrana, osim gilista, jela je kaldrme, bube, konja i sve druge insekte i njihove larve. U stvari, u palatama su i jaje i gnezdo ptica koje gnijezde na tlu.

Njegov sofisticirani miris i sluh pomažu otkrivanju hrane. Uglavnom oni lovu noću, ali izuzetno dobrovoljno dolazi do sunčeve svetlosti. Zimski uspori ne spavaju, tako da kada tlo nije zamrznuto, vidimo snegom zimi.

Mekušci žive u parovima, kopaju u lovne koridore, a ženka pravi gnezdo za svoje male. Nakon oko četiri nedelje trudnoće rođene su 3-5 golih i slepih štenaca. Izuzetno laskave male stvari raste veoma brzo.

Glavni neprijatelji krtica su beli džemovi, koze, sove, sokolovi, goveda, zečevi, štoradi, lisice, oranice i žive ograde.

Da li je mol štetan ili štetan?
Iako nas uglavnom uznemirava trulo vrt i biljke koje su uništene, moramo priznati da krtica radi veoma korisno: troši vrtlarske štetočine.

Biljke ne brinu za vašu krtu, ne jedu ih, ali mogu da unište svoje korijene kada lovi zemlju. To je tamo gde postoji sto, tj. Ima mnogo insekata u tlu. Ako se hrana smanji, brzo se kreće.

U voćnjacima, to je naročito korisno jer su larve razarajućih korenja drveća, uključujući larve stoke maje, među njihovim omiljenim zadovoljstvima.

Stoga krtica nije štetna. Ne jede korene biljaka, već uništava podzemne insekte, često štetne za biljke. Mada se mora priznati da u isto vreme može prouzrokovati oštećenje, može prekinuti korijene sadnica, baciti sokove povrće, pometati travnjak.

Potpuno shvatam da ako smatrate krtu kao slatku životinju, ne želite da vidite kuću i travnjak u vašem domu.

Kako se možemo zaštititi od krtica? – Lakše je nego što misliš
Ovčica je zaštićena životinja sa idealnom vrednošću od 2.000 Forinta. Lov na uzorke u prirodi nije dozvoljen, ali zaštita se ne odnosi na osobe u bašti. U principu, fatalna rješenja nisu zabranjena, ali ja više volim da živim i živim s principom šalivanja.

Porazite našeg kućnog ljubimca i izaberite metod dušenja koji nas drži dalje od naše bašte, ali da uživamo u malom plivanju. Najbolje rješenje je ulov životinja i njihovog prirodnog staništa, isporučeno je na terenu daleko od bašte.

Najveći nedostatak prakse piva je degradacija životne sredine. Livenje hemikalija (ulja, benzina, nafte) u zemljane prljavštine takođe oštećuje naše biljke, baš kao i staklene mrlje, ekseri, mrvice. Oni nemaju mesto u bašti, samo povređuju životinju, ne daju konačno rešenje.

Ne-štetne metode za baštu uključuju ricinus (Ricinus communis) ili sadnju velike ostrige (Euphorbia lathiris). Koreni biljke prouzrokuju iritantni miris, pa ako je krtica krši, ne uspeva da pobegne. Međutim, vrijedno se brinuti sa ricinusom, jer se ne preporučuje da se ušteje u toksične vrtove sa malom decom.

Odstranjivač pilećeg mleka ispod travnjaka je skupo i radno intenzivno rešenje. Da bi ga spustili, neophodno je temeljno uzemljenje cijelog vrta, privremeno odlaganje gornjeg sloja tla i slijetanje mreže za sletanje zemlje.

Koren problema mora biti eliminisan za dugotrajnu i ekološki povoljnu pospanost. Neophodno je da se oslobodite divljih trava u zemlji, od parazitskih pajuma, potkovica, hrobaca i crva. Ako u bašti nema hrane, krta nakon dugotrajne destruktivne aktivnosti utvrdi da se ovde ne nalazi ništa i da se sama ode.

U zdravom zemljištu nema nikakvih opala. A kako drugačije možemo osigurati zdravlje tla kao ekološki prihvatljiv metod bez hemikalija? Od ovih, najefikasniji je Horto bioval, čija upotreba je takođe dozvoljena u organskoj poljoprivredi.

Ekološki prihvatljiva formulacija koja sadrži organske supstance, posebno alkaloide ricinusovog ulja, je legura organskih poboljšača tla i organskih gnojiva za kontrolu štetočina. Pored hranjenja zemljišta, takođe vrši eliminaciju štetočina. Sadržaj organskog azota se polako apsorbuje i daje energiji biljci od 80 do 90 dana. Zahvaljujući prirodnim sastojcima, potpuno je bezopasna za decu koja igraju u vrtu i vode male kućne ljubimce.

Horti bio je pomešan sa zemljom, ili zemljištem, izliti štetočine od prljavštine (prljavi pajor, kravlje pajo, konj, mrav, puž, crv, itd.). Zbog svoje neprekidne apsorpcije, to je dugoročno rješenje, štiti vrt kao nevidljiva zaštitna mreža tri mjeseca. Rezultat je bez štetočina, zdravo, divno zelenilo koje dobro utiče na naše raspoloženje.

Od tri do četiri nedelje se zahteva da indukuju efekat plesni. Ako ne možemo čekati i sačekati hitnu intervenciju, preporučljivo je da se pomiješemo sa granulama Ricinus. Granule brzo rastopaju i unutar dana osećamo efekat.

Horto bio je pogodan za proleće, leto i jesen, koji se koriste za predivnu usev i blatnu baštu. Koristeći Horto regularne i profesionalne (25kg / 200nm), dobijamo zdravu baštu i bogato iskustvo u vrtiću.