Razno

Tako će vrt biti snažniji sa snagom prirode

Kao i mnoge druge vrste, broj pčela se dramatično smanjuje širom sveta. Iako nema dokaza, ali Ajnštajn pripisuje izreka da ako pčele umiru od ljudske rase samo mogu da prežive četiri godine uz nestanak malih insekata. Da li je Ejstajn to stvarno rekao ili neko drugi, sigurno je: ako pčele nestanu, ne smemo samo odustati od meda. Gotovo sve naše biljne hrane mogu se pozdraviti ako se ne zagađuju. Vreme je da uđe u bašte i spriječi katastrofa u životnoj sredini da postane svjesna poljoprivreda.

Zbog negativnih efekata eksploatacije i zagađivači aktivnosti i životnu sredinu klimatskih promena su u ozbiljnoj opasnosti od bašte dobrovoljnih radnika pčela i leptira. Zahvaljujući svom bogatom radu, cvjetovi su u mogućnosti da se prskaju jedni drugima kako bi mogli proizvesti ukusno voće u vrtu.

Ako ne želimo da naši unuci znaju insekte vrta u knjigama i slušanjima, moramo da se krenemo što pre. Ako uzmete sve razumne-to jest, Pursuing položaja upravljanja životne sredine u svom dvorištu, tamo je i dalje nadaju da sedim zadovoljno gleda ih giggling deca proverite da napuste na stvar leptire u bašti.

Mi možemo zaštititi našu okolinu sa najsvestranijom brigom i snagom prirode.

Ekološki svesno, bez hemikalija u bašti
Čak i danas, mnogi ljudi misle da je biokultura kada se biljkama ne neguje ništa. Biokultura je zapravo način razmišljanja, tehnologija. Zaštita bilja mora se riješiti ne samo sa veštačkim aditivima već sa mikroorganizmima prirode.

Pored izbora organskih proizvoda, postoji i puno argumenata, uz samo protivvrednost viših cijena. Cena, međutim, ne može biti odlučujući faktor kada je reč o zdravlju porodice. Potrebno je samo pronaći pouzdano mjesto gdje možemo odabrati od voća, hranu koja je zdrava, lepša i ukusnija. A zašto to ne bi moglo biti u našoj bašti?

Šta znači hrana “bio”?

dolazi od obradivog zemljišta koje se kultiviše sa organskom poljoprivredom (može se pretvoriti u biomasu nakon 2-3 godine odmora),
seme potiče od organske proizvodnje,
upotrebljeni nutrijenti i proizvodi za zaštitu bilja ne sadrže nikakvo đubrivo ili toksično sredstvo,
Sredstva za prskanje mogu biti samo organskog porijekla, ne mogu se čuvati u biljkama ili moraju se oprati vodom.
Zašto koristiti biološke agense bez hemikalija?

ekološki prihvatljivo rešenje,
zdrava hrana,
ne samo naša, već i naša sredina, tako da stvaramo i životne uslove za polen i leptir pčela,
vrt se odmah može uzeti nakon prskanja, nije potrebno držati malu decu od prskanja biljaka,
oni nisu ništa lošiji ili neprijatniji od uobičajene hemijske primene,
bezbedan za upotrebu, manji rizik od oštećenja zdravlja (bez bora ako slučajno prskate sprej na koži),
obojene kugle đubriva se mogu smatrati primamljivim slatkišima za decu i kućne ljubimce i nema opasnosti za biosenzore,
može da se pere sa vodom, kao što su trovanja rizik za pesticida ne postoji, ne morate da čekate dana da bude plod može bezbedno konzumirati.

Na taj način možete držati štetočine od hemikalija
Pre nekoliko godina, kupovina bioloških agenata bila je dovoljno teška, jer su bili dostupni samo profesionalnim vrtlarima. Prodali su ih u tako velikoj formi da bi za nekoliko godina bili dovoljni za malu baštu, ali roba je bila previsoka za domaću farmu.

Zahvaljujući Kertfuvesites.hu profesionalcima i sporazuma distributer ove godine je bio mali vrt vlasnici mogu da se špalir protiv Balusters, kuhinja vrt biljaka, ukrasnog bilja i štetočina thuias sa. bezbedna i efikasna u skladu daleko Pests podršku, pristupačne prirodni proizvodi zasnovani na tržištu kao poseban, 200 ml formulacije.

Gljivične i bakterijske bolesti: Scudo

Scudo-ova biljna aminokiselina folijarna đubriva, koja sadrži 9% aktivnog bakra, pogodna je za prevenciju i lečenje. Bakarni apsorbujući ćelije inhibiraju kolonizaciju gljivičnih i bakterijskih bolesti u biljkama. Kao folijarno đubrivo, aminokiseline efikasno pomažu u apsorpciji bakra. Agent ne formira površinsku zaštitu u biljkama, ali vrši imuno-amplifikaciju ćelijskog nivoa. Bakar nije ugrađen u tkivo, tako da korišćenje bez voćnih stabala nije vreme čekanja, i danas možemo jesti ukusnu usevu tog dana.

Prvih tri tretmana vredi ponoviti svake nedelje, a zatim od 4. pa nadalje, svake dve nedelje, ako je opravdano, tokom cijele godine.

Osim vinove loze i voćaka, vrlo je efikasan i za tuja i ukrasna biljka.

Leteće avanture protiv larve zmaja: Bounderi

Bounderi je specijalno apsorbujuće folijarno đubrivo koje je efektivno protiv bube koji oštećuju tujah. Kada insekti sisaju listove biljke, oni apsorbuju sam lek, koji eliminiše njihovu glad i dovodi do njihovog uništenja. Bounderi je napravljen od crvenih morskih algi i zbog toga je sadržaj ugljenika izuzetno visok. Biljka brzo uključuje u cirkulaciju vlage i počinje da ima efektivan efekat imunog sistema.

Treba ga koristiti svakih 7-14 dana mešanjem 40 ml sa 10 litara vode, a tokom leta ne morate ni da brinete o leptirima i stabljikama koje brišu tuja. Da bi se postigao intenzivniji efekat, Hunter SV Foliar Fertilizer može kombinovati tretman. To je takođe i folijarno đubrivo organske đubrive amino kiselina, koje je takođe razvijeno radi jačanja imunološkog sistema biljke. To ometa uslove života štetnih insekata koji se hrane hranjivim sokovima, efikasno smanjuju širenje i reprodukciju.

Obogaćivanje živog života živim organizmima

Struktura tla se menja sa efektom mikroorganizama u njemu, nakon nekog vremena i nije nužno ista kao što bi bila. U restauriranju zdravlja grubih, zbunjenih područja zemljišta, zajednica aktivnih mikroorganizama Em-BIO može pomoći.

Em-Bio sadrži 82 vrste simbioze. Koristeći kvasac, bakterije mlečne kiseline, fotosintetske bakterije i kolonije različitih vrsta, pronađemo prirodno zemljište koje živi odmah. Korisni mikroorganizmi razgrađuju prethodno akumulirane hemijske ostatke akumulirane u tlu i balansirajuće podzemne vode. Zemlja je živa i opet će moći da se izbori sa negativnim efektima koji se javljaju.

Za prskanje zemlje ili travnjaka, dodajte 0,25 l Em-bio na 10 litara vode, cca. Dovoljno je da se nosi sa 250 m2 površine.

Održavanje baštenskog jezera bez hemikalija

Baštenski ribnjak je umjetno stvorena površina vode u kojoj je prirodno ravnoteža vrlo teško razvijati. Uz pomoć efikasne kulture mikroorganizma koja sadrži 80 sojina pročišćivača em-bio vrtnog ribnjaka, proces formiranja algi i mulja se može zaustaviti i preokrenuti.

Sa tretmanom započetim u proleće, naravno ćemo moći očuvati čistoću naše jezerske vode. Jedan litar tečnosti ulije u 5 kubnih metara vode pomaže u očuvanju zdravlja vodene vegetacije i faune. Novo održavanje se očekuje svakih šest meseci ili dva meseca.

Takođe je efikasan u oblasti balkona
Posebna mala ambalaža se takođe može koristiti u minijaturnim prostorima i balkonima za tripsin, grinje, žučne kamenje, guske. Hemijsko prskanje se ne može koristiti u zatvorenim prostorima, ali ovi agensi mogu da štite od paprike, paradajza ili voćnih plodova od gljivičnih bolesti, od napada insekata.

Ćuckini favorizuju drugu najpopularniju ćelavu biljku, petuniju. Korišćenje Bounderi i Hunter SV je nežna biomedicina za zaštitu cvijeća.

Tri najmoćnija proizvoda mogu se istovremeno kupiti u paketu za zaštitu od insekata po vrlo povoljnim cenama.

Verujem da će život bez ikakvog hemijskog života biti prioritet za vas i nije za vas da će vaši unuci rasti u takvom okruženju, da li će i dalje biti u mogućnosti da leti leptire.