Razno

Ovako izgleda lepotica na svetu

Smešten pored Lissea u Holandiji, Keukenhof Garden je zbog svoje lepote i veličine zbog svoje evropske bašte. Prije dvije sedmice, imao sam sreće da posjetim područje veličanstvenih tulipana i prolećnih sijalica. Napravite i virtuelnu šetnju!

ime 32-Acre Park je, keukenhof znači kuhinja sad bukvalno, razvili smo 15. veka Manor House lovišta. U ogromnom parku dvorca, svježe povrće i biljke su se uzgajali za divljač. Njegov savremeni obrazac na engleskom jeziku dobio je 1857. godine. Prva izložba održana je 1949. godine na kuglicama biljke cveća u regionu.

Fantastična bašta čekaju ljubitelje divnih cvetanja svake godine samo za dva meseca, tokom proleća cvjetova. 2018. godine do 13. maja. U narednih 10 meseci godine rade na tome da osiguraju savršen pogled tokom prolećnog cveta. Park je takođe redovno organizovan tokom radnog vremena da uvek prikazuje svoju fantastičnu formu.

 

U vanjskom dijelu parka godišnje se sadi 7 miliona biljnih biljaka. Između uživaju mirisne zumbuli, živopisne Crocuses, narcise, Giongiike, kockastih ljiljane i prva Rododendroni je sunce, miris proleća. Samo tulipan, možemo se diviti više od 100 vrsta. Osenčena stabla, beskonačna polja cvetova, dobro dizajnirane šetnice čine iskustvo nezaboravnim.

Postoji nekoliko zatvorenih paviljona na kolovozu koji čekaju ljubitelje cvijeća, koje vredi posjetiti tokom lijepog sunca. U zatvorenom prostoru, vidimo i biljke koje se nisu otvorile u otvorenom prostoru početkom proleća. Neke od izložbi su bazirane na temama, svake sedmice, cije su cvijeće u centru pažnje. Kada sam bio tamo bilo je samo sedmice ruža, što je bilo vrlo grubo za ovogodišnju temu cijelog vrta, što je ljubav. Izložba orhideja i bromeliada ima zaseban paviljon na stotine kvadratnih metara.