Razno

Koja je razlika između brige o Istoku i Zapadu?

Tuja kao zimzelena biljka predstavlja hladno mesto za vrt svake sezone godine. S obzirom na njegov oblik, pronalazimo kolumnarske, konusne, sferne, vretenaste, nisko rastne i priklonske varijante. U prethodnim odeljcima naše serije, upoznali smo se sa istočnim i zapadnim talasima, vreme za rezimiranje na koje su njihove brige različite.

Istok Tuja (bivši Thuja orientalis, sada platicladus orientalis) dolazi u Evropu sa istoka u 19. vijeku. veka. U nekim zemljama Azije, biljne vrste koje se bave šumama mogu se naći bez brige. Mi smo dobro tolerisani sušenjem i vrlo smo srećni već desetljeća u bašti. Zbog velike potražnje za prostor zdepast navike i nisu uspeli atraktivna za otvaranjem poklopca vrhove su mnogo tobozviragok oči i boja biljke je “Disfigure”.

Postoji mnogo više varijacija zapadnih tuja poznatih i dopadljivih, uprkos činjenici da je napad ukrasnog zeca dekoniran u poslednjih nekoliko godina.

Eva Gabor Molnar, žena iz lovorike, govorila je o različitim načinima brige za dvije vrste Tuja.

Koja je razlika između brige o Istočnoj Tuji i njegovoj zapadnoj Tuji?
Istočni vetar je teško propagirati i transplantaciju je teško nositi, ali je otpornije na gljivične bolesti i takođe ima više domaće klime nego zapadne rase.

Na istočnim tukama daje se mnogo manje prostora za vrtlarstvo i, u smislu rasta, u bašti najžešćih vrtlaraca. Iako se ova osobina može pripisati kao benefit blagajni ili džepnoj implantaciji.

Ova vrsta se može okarakterisati time što je veoma strpljiva jer može izdržati njegovu genetsku strukturu da bi se brinula o tome.

Nasuprot tome, zapadne sorte su veoma zahtevni pojedinci. Osećaju se dobro u dobroj zemlji ili u zemljištu koje koriste za poboljšanje makroa i mikroeleme svog vrta kako bi njihove listove postale zelene. Vrlo su zahvalni ako su uvijek dobro hranjeni zato što neće pustiti bolest blizu njih i tako će zimi izgledati zeleno tokom leta.

Nažalost, na obe grupe sorti utiče širenje štetočina od insekata. Nažalost, ne možemo puno učiniti, ali je protiv nas da ne žrtvamo naše useve. Uvek zimzeleno stanje dobrog stanja ne može lako da se naruši čak i poznata ličićna larva, jer ima jaku, hidratantnu biljnu smolu u zamenu za žudnju.

Znam da niko ne voli prskanje, ali postoji linija proizvoda koja eliminiše upotrebu hemikalija zbog problema letećih insekata. Insekti lete i množite (brašna, razmera insekata, vunena razmera insekata, bube, argiresthia thuiella uređen Bug), ali smo ih lako elbanhatunk sada.

Štita insekata nije zaštitnik biljke, ali je efikasna u držanju insekata i odlaganju. Ova karakteristika je dovoljna da bi se tokom leta mogla udobno ali efikasno braniti od američkih leptira, što može da zaplaši zimzelene pločice svojim mrežom.

Nažalost, na obe grupe sorti utiče širenje štetočina od insekata. Nažalost, ne možemo puno učiniti, ali je protiv nas da ne žrtvamo naše useve. Uvek zimzeleno stanje dobrog stanja ne može lako da se naruši čak i poznata ličićna larva, jer ima jaku, hidratantnu biljnu smolu u zamenu za žudnju.

Održavanje u dobrom stanju može se održati samo zemljom bogatim hranljivim materijama i možemo doprinijeti prolećnoj i jesenoj ishrani. Redovno smo koristili organske materijale da raste pod evergreens-om, ali je veoma težak zadatak da se podvrgavaju rastućim tendencijama. Šljunak, čišćenje tkiva na šljunku, gurnuo je tretman u tečnu hranu, što je u velikoj mjeri pojednostavilo ovaj zadatak.