Razno

Izaberi terase

Sa našom živom post zelenom željom, možemo da kreiramo raznovrsnu plantažnu pompe oko nas, a možemo promeniti kvadratni metar parka kao cvetni mermer. Balkon je lakši nego što mislite. Hajde da pogledamo dva važna koraka puta do jeseni jeseni kako bi uživali u zracima padajućeg sunca, jutarnjeg svetla zore ili u okusu kave koja pali!

Izbor biljke
Na balkonu, mesto je ograničeno, ali sa bogato rasprostranjenim lončarima i patuljastima, balkon može postati prava slatka tačka. Balkon pokazuje bombašu u proleće i leto, ali sa pravim izborom biljaka možemo naći lepotu za svaku sezonu.

Idealan datum za ugradnju balkonskih kutija je sredinom maja. Iako hortikultura prodaje biljke mnogo ranije, neke biljke mogu biti osetljive na mraz, tako da je vredno čekati mraze (od 12. do 14. maja). Trebali biste kupiti samo zamrzivaču ako ga možete spremiti na mjestu bez mraza tokom zimske vegetacije.

Veličina balkona, njegova lokacija, njegova pogodnost i potrebe postrojenja koje treba kupiti su važnije od spoljnih osobina biljke (boje, habitusa, itd.). Ne kupujte biljke bogate vodom, ako znate da ćete biti odsutni dugo u leto i nećete moći da se brinete o njima.

Ne morate čak napustiti mirise na balkonu. Na mnogim balkonima možemo naći mirisnu biljku i čak napraviti začinsku traku.

Predlažem vam da kupite biljke iz hortikulture ili cvećare, jer pored stručnog obučavanja zdravih biljaka možete pitati i savjete o negi.

Koje vrste biljaka mogu biti postavljene na balkonu koja se nalazi?
Južna lokacija: sunčan, topli, zapanjujući južni dan, problematičan, pogotovo tačan za balkone na jugozapadu, preporučuju se mediteranske biljke za doručak, večernje zalivanje: geranium, verbena, smrdljivi, petunija, leander, karanfilić, lavanda

Zapadna lokacija: puno sunca, jakih vetrova i kiše može biti problem za sunčane bujne, ali neatraktivne biljke: na primjer, leander, suncokret, crna

Orijentalna lokacija: umereno jutarnje sunce, poželjnije poluprite biljke, efekat sušenja vetra je češći zalivanje: geranium, petunia, leander, bakopa, fuksija

Sjeverna lokacija: na primer, sunčano, sjenilo, relativno hladno, senke i polu-senke poput biljaka. detelina u senci, paprati, hidrangea, lobelia

Pogledajte ovo kada sadite biljke
Kupljeni balansi zahtevaju trenutni prenos. Posadica za sadnju zamenjuje tlo u njoj sa prirodnim staništem biljaka, plovilo ima glavnu ulogu u razvoju biljaka. Gotovo sve se može posaditi ako postoji nepotrebna voda i adekvatan životni prostor za rast korena. Postoji mali broj biljaka koji nose stajaću vodu, tako da postoje rupe na dnu idealne plantažne posude u kojima voda može nestati, koju biljka ne može apsorbovati. Dobro rešenje može biti odvodni sloj odvoda na dnu posude za navodnjavanje, npr. Glinene granule su postavljene.

Kabine za vodu ne samo da obezbeđuju odvod vode, već zato što mogu da skladište i odaju vodu, tako da se možete osloboditi svakodnevnog zalivanja. Za vatrostalne kulture treba odabrati izbor antifriza.

Cvetovi cvjetni su dobro oblikovani u grnčarstvu, kokice su pogodne za pravougaone posude.

Umjesto opšteg cvetnog polja, radije bismo odabrali geranium i balkonsku biljku, jer je labavija, ima bolju vodu propustljivost i veći sadržaj hranljivih materija.

hint:

Vrijedno je gledati naprijed i dobiti višegodišnju biljku da svake sezone imaju nešto zeleno na balkonu.